Golf

2020.08.07. 07:24

Az alcsútdobozi siker után Kakaslomnic jön

A nyíregyházi golfozó a hét végén a Magas-Tátra lábához közel üti majd a labdát.

Bálint újabb trófeája

Forrás: Olvasónktól

Érvényesült a papírforma, Závaczki Bálint nyerte a hét végi országos felnőtt-ranglistaversenyt. Az alcsútdobozi Pannónia golf­klub remekül előkészített pályáin, napról napra egyre élénkülő szélben kellett a versenyzőknek helytállni.

Bálint újabb trófeája
Fotó: Olvasónktól

Nullás második nap

– Az első napon Bálint mínusz kettes eredményével az aznapi dobogó második fokára állhatott fel, egy ütéssel lemaradva az első helytől – kezdte beszámolóját Závaczki Zsolt, Bálint edzője és édesapja.

– A második napot népesebb mezőnyben, nagyobb szélben, ismét a második helyen abszolválta Bálint, nullás eredményével. Így összetettben jó pozícióban várta a harmadik napot, hiszen az előző két győzelmet két különböző versenyző hódította el, akik a másik napjukat kissé elrontották. Bálintnak, magával szemben volt egy minimális elvárása a háromnapi ütésszám tekintetében. A 72 ütésszámú pályát minimálisan 210 ütésből szerette volna megcsinálni. Miután a második napon ott hagyott a pályán néhány ütést a kisebb hibák miatt, így a befejező napon szükség volt egy -4-es eredményre, hogy hozza a kitűzött célját. Megcsinálta, -4-gyel megnyerte, így az összetettben is az élen zárt.

A szlovák junior open

– Bálint ezzel a pozitív versenyélménnyel indul a hét végén a szlovák junior openen. Ezt a versenyt az egykori Magyarország első golfpályáján rendezik Velka Lomnicán, azaz Kakaslomnicon. A csodálatos környezetben lévő pálya hat km-re van a Magas-Tátra lábától. Remélhetőleg a gyakran szeszélyes időjárás sem fogja akadályozni Bálintot abban, hogy a juniorválogatott tagjaként egy újabb szép eredménnyel örvendeztesse meg a magyar golfrajongókat – így Závaczki Zsolt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában