futsal

2020.09.02. 11:18

Ez csapatként volt kudarc

Bosszantó és egyéni hibákból kapták a gólokat a hétfői nyitányon a nyírgyulajiak.

Fotó: Pusztai Sándor

Ez most igen rosszul sült el. Hétfőn este elkezdte bajnoki szereplését a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata. A bemutatkozás nem sikerült, mert a nyírbátori sportcsarnokban a vendég DEAC nyert 9–4-re.

– Jelenleg még nem tudom, mi volt a legfőbb gond hétfőn este – kezdte visszapillantását a nyitányra Lovas Norbert, a nyírgyulajiak vezetőedzője. – Aki ott volt a mérkőzésen, láthatta, hogy milyen gólokat kaptunk. A kilencből hatot súlyos egyéni hiba előzött meg. Mivel a gólokat a csapat kapta, így ez a meccs csapatként volt kudarc.

Kimaradtak a ziccerek

– Egy szétesett társaság benyomását keltettük, amit én nem tudok hova tenni. Pontosan arra helyeztem a hangsúlyt, hogy csapatként kell működnünk, mert csak így van esélyünk a DEAC ellen. Sajnos ennyi rossz teljesítményt nem bír el a keretünk. Borzasztó és buta hibákat vétettünk, és felelőtlenek voltunk. A kapu előtt pedig nem koncentráltunk, például üres kapus ziccert is hibáztunk.

– Sajnos most itt tartunk, és nagyon nehéz év elé nézünk. Ezt tudtam eddig is, de ilyen szintű hibákra nem voltunk felkészülve. Azon leszünk, hogy ezeket kijavítsuk, és akkor remélhetőleg sikerül előbbre lépnünk. A védekezést újra rendbe kell tenni, mert olyan ki nem kényszerített hibákat követtünk el, amelyek elkerülésére az edzéseken felhívtam a figyelmet. Mégis ilyenekből kaptuk a gólokat.

– Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy szép dolgokat is csináltunk a meccsen, rövid időszakokban működött a letámadás is. Sajnos amikor belelendültünk volna, mindig kaptunk egy gólt. Így aztán nem sikerült felállnunk – így Lovas Norbert.

Javítani hétfőn lehet, mégpedig idegenben, a Veszprém vendégeként.

ML


Futsal: férfi NB I., az első forduló eredményei

FTC-Fisher Klíma–Haladás VSE 2–4 (1–3)

Dunaferr Due Dutrade–Újpest RFC 220 Volt 3–0 (1–0)

MVFC Berettyóújfalu–Aramis SE 3–0 (0–0)

SG Kecskeméti Futsal–Veszprémi Futsal 2–5 (1–1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában