megfeszülő ideg

2020.09.28. 08:11

Idén jobb eredményt értek el a tavalyinál

A település kép­viseletében ez évben másodszor vett részt a Kisvárda Vitézei Kulturális Egyesület a hetedszer megrendezett Városok Viadala elnevezésű íjászcsapatversenyen ­Tégláson – tájékoztatta a város hivatalos weboldalát Benő Zoltán, a Kisvárda Vitézei Kulturális Egyesület elnöke.

Az érvényben lévő járvány­ügyi rendelkezések betartása miatt csak előre nevezett csapatok és regisztrált érdeklődők követhették figyelemmel „Regös” Sziránszki József, a Kurul Dobosok és más hagyományőrző együttesek műsorát. A verseny előestéjén egy szertűz keretében a viadalt összefogó Keleti Gyepű táltosai rituálisan megtisztították a versenyzőket.

Szombaton kora délelőtt a részt vevő 31 anyaországi város 40 csapatának felvonulásával és bemutatkozásával kezdődött a nyitóünnepség. A Keleti Gyepű vezére előtt a felsorakozott csapatok vezetői zengő nyílvesszők kilövésével tisztelegtek. A vezéri tisztség lejártával a Keleti Gyepűt alkotó egyesületek négy legnagyobbjának vezetője párbajra hívta, majd a viadalok után újra megválasztotta a régi vezért.

Ősi szokás szerint a megválasztott vezért pajzsra emelték, majd a tavalyi győztes csapat tagjai jelképesen a napba lőtt nyílvesszőkkel megnyitották a versenyt.

– A viadalon sikerült megvalósítanunk a magunk elé kitűzött célunkat, és a tavalyitól jobb helyezést értünk el – mondta Benő Zoltán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában