bringa

2020.09.11. 14:09

Kerékpár: kritérium országos bajnokság

A 2018-as és a 2019-es év után az idén is Békéscsaba adott otthont Magyarország korcsoportos kritérium országos bajnokságának.

Vinnai Zsolt és Nagy Bendegúz

Fotó: Szakosztály

A Magyar Kerékpáros Szövetség, a Nyírségi Kerékpárosok Sport Egyesülete és a Fenntartható Térségért Alapítvány Békéscsaba belvárosában rendezte a futamokat, tizennégy korcsoportban. Az elmúlt években már jól bevált pályán sem változtattak, egy egy kilométeres, teljesen lezárt útszakaszon köröztek a versenyzők.

A rövid körpályán részhajrákkal lehetett pontokat gyűjteni. A 800 méteres körpályán master 2 kategóriában 16 kör volt a verseny távja, és 8 részhajrá. A kritérium szabályai szerint minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje (5, 3, 2 és 1) pontot kapott.

A körelőnyt elért versenyző plusz 20 ponttal gazdagodott, míg a körhátrányba kerülő 20 pontot vesztett. A győztes az a kerékpáros lett, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számított. Vinnai Zsolt, a ViniBike versenyzője korcsoportjában 29 ponttal az első helyen végzett, Nagy Ben­degúz, a DKSI U19-es fiatal versenyzője pedig a versenytávjuk 30 köréből a második felét egyedüliként szökésben töltötte, így szintén aranyérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában