Támogatás

2021.01.29. 19:42

240 millió a nyíregyházi sportnak

A kormány támogatásában a Nyíregyházi Sportcentrum és az NYVSC is részesül.

A kormány támogatja a kiemelt vidéki sportszervezetek, több mint 2,1 milliárdot biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek. Támogatási program az ország mind a 19 megyéjét érinti, van olyan egyesület, amelyben csak egy, de olyan is, amelyben 18 szakosztály működik. Ebből a támogatásból természetesen megyénk sem maradt ki, erről szólt az a sajtótájékoztató, amelyet a nyíregyházi városháza Krúdy-termében tartottak

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere elmondta, hogy ez a támogatás két sportszervezetünket érinti. A Nyíregyházi Sportcentrum 220, az NYVSC 20 milliót kap. A város első embere szólt az elmúlt esztendők sikeres sportberuházásairól, illetve hogy a város folytatta a saját, tíz esztendeje megkezdett sportprogramját. Hozzátette, idén januárban indították el csaknem 80 millió forintos keretösszeggel a helyi diák-, szabadidő-, és utánpótlássportot segítő városi sportpályázatot, ebben többek között lehetőség van például sportösztöndíjak odaítélésére is.

Kovács Ferenc azt is elmondta, hogy a kormány, dr. Szabó Tünde eddig is sokat segített az önkormányzatnak, nem véletlenül sportos város megyeszékhelyünk.

- Nagy örömmel érkeztem Nyíregyházára, valóban nagyon sokat dolgozunk együtt az önkormányzattal, a polgármester úrral, hiszen a nyíregyházi sportélet mindig is híres és példaértékű volt, és ez igaz az utánpótlásnevelésre is – vette át a szót dr. Szabó Tünde.

– Sajnos az elmúlt esztendő nem várt nehézségeket gördített mindenki, így a sportban élők elé is. – A magyar kormány a sportot kiemelt stratégiai ágazatként kezeli a sport és ezen belül az utánpótlás nevelése nagyon fontos. Ennek hatása az élsportban is megmutatkozik és ez igaz a Sportcentrumra is, ahol nyolc szakosztályban közel ezer sportoló van és közülük kilencszázan utánpótláskorúak. Ez alapján bármilyen sporttámogatásról legyen szó, Nyíregyházára kiemelten kell fókuszálni.

- A támogatás a nehézségekkel teli pandémiás helyzetben nagy segítséget nyújt abban, hogy ténylegesen meg tudjuk tartani a munkahelyeket, megtartani azokat a programokat amelyek elmaradtak. Két éve van ez a program a kiemelt sportegyesületeknek, amelyben kezdetektől benne van Nyíregyháza.

- A covid helyzet sajnos nagyon sok negatívumot hozott, a kormány a sportban segítő kezet nyújtott azzal, hogy 2,1 milliárdos sporttámogatást nyújt a sportszervezeteknek, kiemelten a vidékieknek – folytatta az államtitkár asszony. – Nagyon fontos az, hogy a munka nem álljon le, az edzők dolgozhassanak a fiatalok pedig edzhessenek, így ez a támogatás a jövő generációját szolgálja, azt, hogy mindenki tudjon sportolni. A jövő bajnokait és egészséges nemzett nevelünk. Szeretném megköszönni a városnak azt, hogy példásan támogatja a sportot, azt a munkát amit a Sportcentrumban végeznek.

- Nyíregyházán minden feltétel adott nemzetközi versenyke rendezésére is, amelyeknek nagy jelentősége van turizmusban, az idegenforgalomban. Sok verseny elmaradt a járványhelyzet miatt, ezeket szeretnénk majd megrendezni és ebben szerepet kap Nyíregyháza is. A sportban a kormány partnerként tekint Nyíregyházára és ez így lesz a jövőben. – mondta Szabó Tünde.

- Örömmel értesültünk arról, hogy milyen támogatásban részesül a Sportcentrum, amiért köszönet jár a kormánynak és külön dr. Szabó Tündének. Már két éve is részesültünk szintén kiemelt támogatásban. Márciusban nehéz helyzetbe kerültünk, ám a kormány és a város vezetésének segítségével olyan tervet tudtunk elkészíteni, ami jó irányt mutatott. Folytathattuk azt a munkát amelyet a város sportkoncepciójában megfogalmaztunk. Ezt a nehéz időszakot át kellett hidalnunk, nagy örömünkre a sportlétesítményeinket nem kellett bezárnunk. Az önkormányzat támogatásával megoldottuk az üzemeltetést, így a jégpályán és az új uszodában is edzhettek a fiatal versenyzők, az úszók és a vízilabdázók is. Ennek már az eredménye is megmutatkozott, hiszen több utánpótláskorú válogatottunk van. Még egyszer köszönjük a támogatást és bízunk abban, hogy ezt felelősséggel fogjuk felhasználni – így Kőhalmi Richárd.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában