kézilabda

2021.01.28. 09:37

Veronika fokozatosan építi újra játékát

A Kisvárda jobbátlövője sérülését követően december végén játszotta az idény első bajnoki mérkőzését.

BB

Veronika Habánková (labdával) keményen dolgozik azért, hogy visszanyerje régi formáját

Fotó: KM-archív

Veronika Habánková 2019 júliusában a szlovák élvonalbeli Iuventa Micha­lovce csapatától érkezett Kisvárdára. A 25 éves jobbátlövő gólerős játékával hamar a kisvárdai közönség kedvencévé vált, az elmúlt csonka szezont 77 találattal zárta, amivel a házi góllövőlista élén végzett. Ez a szezon azonban balszerencsésen indult a szlovák légiósnak, augusztusban a ­rácalmási ­felkészülési tornán az MTK elleni mérkőzésen egy szerencsétlen ütközést követően megsérült.

– Az alapos vizsgálat kiderítette, hogy a sajkacsontom tört el a bal kezemben. Tudtam, hogy ez egy makacs sérülés, amelynek hosszú a gyógyulási ideje, így felkészültem a hosszabb kihagyásra. Nagyon nehéz volt tudomásul venni, hiszen a felkészülés hajrájában voltunk és alig vártam már, hogy elkezdődjön a bajnokság, és tétmeccsen is pályára léphessek – mondta Veronika.

Voltak félelmei

– Tizenegy hétig gipszben volt a kezem, amit novemberben vettek le. Ezután kezdődött a rehabilitáció, fizikoterapeutához jártam, ahol tornáztattuk a kezemet. Közben minden mérkőzésen ott izgultam a lelátón és nagyon drukkoltam a lányoknak.

Nehezen viseltem, hogy én nem tudok játszani, nem tudok segíteni a csapatnak, jó volt viszont látni, hogy poszttársam, Karnik Szabina remekül megoldja a feladatot.

– Aztán visszatértem a közös edzésekre, és fokozatosan elkezdtem a kapura lövéseket is gyakorolni.

Veronika a több hónapos rehabilitációt követően december 30-án, a Fehérvár elleni találkozón tért vissza a pályára, és a mérkőzés hajrájában kétszer is túljárt a horvát csodakapus, Pijevics eszén.

– Nagyon ideges voltam, hiszen sok idő telt el azóta, hogy legutóbb tétmeccsen játszhattam. A mérkőzés első perceiben fokozatosan szűnt meg a bennem lévő feszültség. Voltak azért félelmeim, de alig vártam, hogy ismét kapura lőhessek – idézte fel a decemberi mérkőzést Veronika Habánková.

Sokat kell még dolgozni

A balkezes játékos azóta már négy bajnokin, valamint egy kupameccsen van túl, és egyre jobb formában kézilabdázik: múlt pénteken Fehérváron háromszor volt eredményes, hétfőn pedig hat találattal vette ki a részét a Kispest elleni kupasikerből, tudja azonban, hogy sokat kell még dolgoznia, hogy ismét utolérje korábbi önmagát.

– Sokat kell még edzenem és játszanom, hogy újból a régi formámat tudjam hozni, de minden erőmmel azon vagyok, hogy ez sikerüljön. Bízom benne, hogy ehhez nem kell sok idő – zárta Veronika Habánková.

A Kisvárda szombaton az Érdet látja vendégül, a szlovák légiós ismét bizonyíthatja, hogy egyre jobb formában kézilabdázik.

BB

Borítókép: Veronika Habánková (labdával) keményen dolgozik azért, hogy visszanyerje régi formáját | Fotó: KM-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában