Kosárlabda

2021.06.02. 14:20

Mindenki megmutatta, miért van itt

A rutinos játékosok higgadtak maradtak a kiélezett végjátékban.

MK

Mohácsi Máté (középen) másodszor lett bajnok

Fotó: Pusztai Sándor

Utólag visszagondolva, jó is, hogy szorosan alakult a Hübner Nyíregyháza BS–BKG döntő párharc s annak az utolsó meccse. Mint ismert, a Cápák 18 pontos előnye elfogyott az utolsó negyed közepére, onnan aztán még egyszer meg kellett nyerni a meccset. Ezt sikerült megvalósítaniuk a hazaiaknak, a szoros végjáték után nagyobb lehetett a katarzis, és talán még emlékezetesebb élményben részesült a szép számú közönség.

– Egy játékos akármennyire profi, és tudja, negyven percig kell koncentrálnia, kétségtelen, felmerült bennünk tizen­nyolc pontos előnynél, hogy innen már csak védekezni kell és meglesz – értékelte Mohácsi Máté a végjátékot. – Extra dobásokat értékesített az ellenfelünk, a Nagy testvérek hatvannégy pontot dobtak, amivel nem lehetett mit csinálni. Az volt a kulcs, hogy tudtunk erre válaszolni, és a rutinos játékosok higgadtan hozták azt a végén, amiért itt vannak. Mindenki megmutatta, miért tagja ennek a csapatnak.

A 31 éves játékos azzal a szándékkal igazolt haza tavaly nyáron, hogy feljutáshoz segítse a nyíregyházi csapatot. Nem tudott ugyanakkor csak a kosárlabdára koncentrálni, mert az Élsport Kft. ügyvezetői feladatait is ellátta. A nehézségek ellenére az utolsó meccsen megmutatta, a másod­osztályban klasszisnak számít, 19 pontot, köztük nagyon fontos kosarakat szerzett.

Nem tervez még egy ilyen évet

– Nem volt egyszerű, nem tudtam pihenni, regenerálódni, odafigyelni magamra – foglalta össze a mögöttünk hagyott szezont. – Próbáltam elcsípni napokat, de nagyrészt mindig dolgoztam az edzés mellett is. Életem egyik, ha nem a legnehezebb éve volt, nem is tervezek még egy ilyet, ez nem titok. De ez mind édes teher, ilyenkor elfelejti az ember. Az utolsó meccsel kapcsolatban minden megfordult a fejemben az előtte lévő két nap. Próbáltam kizárni a negatív gondolatokat, ne azon járjon az eszem, hogy talán ez az utolsó meccsünk együtt. Azt gondolom, a teljesítményem is azt mutatja, hogy sikerült.

– Ha az eredményekre ránézünk, negyvenöt meccsből csak hetet veszítettünk el, alapszakaszt, Hepp-kupát és bajnokságot nyertünk, ami magáért beszél. Lehet, hogy nem voltunk mindenkinek szimpatikusak, próbáltunk odafigyelni mindenre – a csapat marketingjére, felépítésére, a játékosok világára –, szerintem jó úton járunk. Még ha csak három kettőre is győztünk a döntőben, de ilyen magabiztosan megnyerni ezt a bajnokságot, párját ritkítja. Most fel van adva a lecke, mert hatodik évre feljutottunk az A csoportba.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában