Atlétika

2021.07.15. 08:29

Csak leesett az a fránya londoni léc

Bakosi Péter ötödik lett a Gyémánt Liga meghívásos versenyén.

ML

Forrás: olvasónk

Emlékezetes kedden van túl Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott magasugrója. Miként arról beszámoltunk, meghívást kapott a Diamond League, azaz Gyémánt Liga londoni versenyére. A rangos megmérettetésen kilenc versenyező indult, Péter végül 218 centivel az ötödik helyen zárt.

– Egy ilyen verseny teljesen más, mint a hazaiak – kezdte Peti szerepléséről edzője és édesapja, Bakosi Béla.

Jó volt a bemelegítés

– Itthon van amikor, 190 alatt kezdenek a versenyzők, Peti bemelegít, aztán akár egy órát is várnai kell, hogy ugorhasson. A Gyémánt Ligán és a nagy nemzetközi versenyeken 214 körül kezdenek, ennek megfelelően kell bemelegíteni, hiszen egyből úgymond éles ugrás következik.

– Peti elmondta, hogy kedden elég erős szél volt, de jól sikerült a bemelegítése, négyszer átugrotta a 215-öt. Ugyan a kezdő 214-et elsőre túlgörcsölte és elrohanta, de utána simán átugrotta, miként a 218-at.

– Bosszantó, hogy a 222-n is megvolt a magasság, sajnos túlságosan alá ment, közel volt a léchez, és a sarkával leverte. Ezzel együtt nagyon örült, hogy ilyen rangos versenyen nem szerepelt rosszul – így Bakosi Béla.

A versenyt végül az esélyes bahamai Donald Thomas nyerte 225 centivel. A hazai rivális, Jankovics Dániel is ott volt a versenyen, ám az MTK magasugrójának nem sikerült túljutnia a kezdőmagasságon.

Barcelonában átszállt

Péter szerdán nem a legrövidebb útvonalon, hanem Barcelonán átszállva repül haza, a következő versenyről pedig majd egyeztetnek menedzserével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában