Hübner Nyíregyháza BS

2021.08.30. 09:32

A litván energiabomba megvillant

A Blue Sharks két mérkőzést játszott, utóbbin már pályára lépett Rytis Pipiras is.

MK

Rytis Pipiras jó játékkal debütált

Fotó: klub

Felpörögtek az események a hamarosan élvonalban viaskodó Hübner Nyíregyháza BS-nél. A csapat légiósai közül ketten már megérkeztek, őket sajtótájékoztató keretein belül be is mutatta a klub, és a temérdek edzés mellett immáron két felkészülési mérkőzésen is túl vannak a Cápák.

A nyíregyháziak mindkétszer az A csoportból kieső és a B csoportnak azonnal esélyesként nekivágó Jászberény ellen játszottak egyszer idegenben, egyszer a Continental Arénában. A Blue Sharks mindkét találkozón szoros vereséget szenvedett, de megnyugtatunk mindenkit, a csapat ennél csak erősebb összeállításban fog kiállni a továbbiakban.

Hétfőtől Bryce is bevethető

– Kemény edzésmunkát végeztünk a héten annak ellenére, hogy két meccset terveztünk – foglalta össze a mögöttünk hagyott hetet Pethő Ákos vezetőedző. – Újdonság volt a csapat életében, hogy Rytis Pipiras megérkezett és hétfőtől már munkába állt. A terhelés mellett arra is figyelni kellett, hogy a taktikai elemeket elkezdjük neki adagolni, hogy minél előbb beépíthessük őt. Tervezett volt, hogy kedden még nem lép pályára Jászberényben, holott egyébként jó fizikai állapotban van. Sajnos Bus Iván apróbb húzódást szenvedett, vele sem akartunk kockáztatni, így játszottunk Jászberényben. Jól kezdtünk, majd az ellenfél a második negyedtől zónázott, de mi a felkészülés ezen szakaszában még nem foglalkoztunk a zónavédekezés elleni játékkal. Így is voltak biztató momentumaink. Próbáltam mindenkinek elég játéklehetőséget biztosítani, ezért kilences rotációval dolgoztunk, a kulcsjátékosokat húsz perc fölött, de huszonnyolc perc alatt tartva.

A pénteki találkozón is látszott, hogy a Cápák munkából érkeznek, de a litván légiós már megmutatta, hogy ő a bajnokság egyik leggyorsabb játékosa lehet. Bus Iván még nem játszott, a kispadon mellette ült C. J. Bryce – velük folyamatosan kommunikált a vezetőedző, mint ahogy a lecserélt játékosokat is ellátta egy-két jó tanáccsal.

– Szerdán edzettünk, csütörtökön két tréning szerepelt a programban, majd pénteken újabb meccs következett. Ezen Rytis Pipiras már pályára lépett, nagyon energikusan játszott, egyre jobban érezte, hogy mik azok a helyzetek, amiket vállalnia kell – fogalmazott Pethő Ákos. – Anda Dávid kisebb betegséggel küzdött, ez lehúzta őt. Hét közben C. J. Bryce is megérkezett, ő az átállás miatt nem dolgozott még csapatedzésen, csak egyéni és kondiedzésen vett részt, de hétfőtől már ő is teljes értékű munkát végez.

A Cápák pénteken és szombaton az oroszlányi Bányász Kupán szerepelnek. Itt első nap a házigazda OSE lesz az ellenfél, a másnapi helyosztón a Falco–PVSK párharc valamelyik csapatával kell megküzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában