Strandkézi

2021.08.11. 18:09

Újra strandkézilabda Sóstón!

Közel harminc találkozót rendeznek meg szombaton a HUN-BEACH Strandkézilabda Kupán.

Tavaly nyáron hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség a HUN-BEACH Strandkézilabda Kupát, ami olyan jól sikerült, hogy a szervezők a folytatás mellett döntöttek.

A homokban űzött sportág világszerte kezd kinőni a „teremkézilabda kistestvére” skatulyából, hazánkban is egyre népszerűbb, nemzeti válogatottjaink is évek óta kiemelkedően szerepelnek a különböző világversenyeken, legutóbb például a leány U17-es Európa-bajnokság döntőjében diadalmaskodott a magyar csapat, miután a döntőben szétlövéssel legyőzte Hollandiát.

– Tavaly nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a részt vevő csapatoktól, így nem volt kérdés, hogy az idén is megrendezzük a strandkézilabda-kupát. A nevezések a férfiaknál és a nőknél is folyamatosan érkeztek. A felnőtteknél – a teljesség igénye nélkül – csapatot indít Kisvárda és Kállósemjén, de más megyéből is jelentkeztek a szombaton 9 órakor kezdődő versenyre, így vendégül látjuk például a hajdúnánásiakat, a miskolciakat és a sárospatakiakat is – árult el lapunknak néhány részletet Veress Ferenc. A megyei kézilabda-szövetség versenyigazgatója szerint színvonalas mérkőzésekre számíthatnak azok, akik augusztus 14-én kilátogatnak a strandkézilabda-tornának otthont adó Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe.

A szervezők szélesíteni szeretnék az egyre népszerűbb sportág utánpótlásbázisát is, így serdülő és ifjúsági korosztályokban is lehetett nevezni: a Nyíregyházi Sportcentrum két lánycsapattal jelentkezett, de a vásárosnaményi Vitka SE és a Miskolci Vasutas Sport Club fiataljai is megmutatják tudásukat a sóstói homokon.

Az előrejelzések szerint az időjárásra nem lesz panasz, ragyogó napsütés várja majd az érdeklődőket, akik közel harminc mérkőzést tekinthetnek meg szombaton.

TG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!