Strandkézi

2021.08.11. 18:09

Újra strandkézilabda Sóstón!

Közel harminc találkozót rendeznek meg szombaton a HUN-BEACH Strandkézilabda Kupán.

Forrás: KM-archív

Tavaly nyáron hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség a HUN-BEACH Strandkézilabda Kupát, ami olyan jól sikerült, hogy a szervezők a folytatás mellett döntöttek.

A homokban űzött sportág világszerte kezd kinőni a „teremkézilabda kistestvére” skatulyából, hazánkban is egyre népszerűbb, nemzeti válogatottjaink is évek óta kiemelkedően szerepelnek a különböző világversenyeken, legutóbb például a leány U17-es Európa-bajnokság döntőjében diadalmaskodott a magyar csapat, miután a döntőben szétlövéssel legyőzte Hollandiát.

– Tavaly nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a részt vevő csapatoktól, így nem volt kérdés, hogy az idén is megrendezzük a strandkézilabda-kupát. A nevezések a férfiaknál és a nőknél is folyamatosan érkeztek. A felnőtteknél – a teljesség igénye nélkül – csapatot indít Kisvárda és Kállósemjén, de más megyéből is jelentkeztek a szombaton 9 órakor kezdődő versenyre, így vendégül látjuk például a hajdúnánásiakat, a miskolciakat és a sárospatakiakat is – árult el lapunknak néhány részletet Veress Ferenc. A megyei kézilabda-szövetség versenyigazgatója szerint színvonalas mérkőzésekre számíthatnak azok, akik augusztus 14-én kilátogatnak a strandkézilabda-tornának otthont adó Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe.

A szervezők szélesíteni szeretnék az egyre népszerűbb sportág utánpótlásbázisát is, így serdülő és ifjúsági korosztályokban is lehetett nevezni: a Nyíregyházi Sportcentrum két lánycsapattal jelentkezett, de a vásárosnaményi Vitka SE és a Miskolci Vasutas Sport Club fiataljai is megmutatják tudásukat a sóstói homokon.

Az előrejelzések szerint az időjárásra nem lesz panasz, ragyogó napsütés várja majd az érdeklődőket, akik közel harminc mérkőzést tekinthetnek meg szombaton.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában