Kisvárda Master Good

2021.09.06. 09:23

A Kisvárda vezetőedzője a munka mellett eleget tett a szövetségi kapitány meghívásának

Javítottak és erősítették a már meglévő jót.

MK

Joao Janeiro

Fotó: MW-archív

A Kisvárda Master Good öt forduló után vezeti az NB I.-et, ami nemcsak a magyar futballbarátokat lepi meg, hanem még Portugáliában is sokan felkapták rá a fejüket. A mediterrán országban persze leginkább Joao Janeiro munkássága miatt figyelnek egyre többen a szabolcsi együttesre. Ezt bizonyítja az is, hogy két portugál tévétársaság úgy döntött múlt héten, ha már Debrecenbe érkeztek válogatottjuk Katar elleni, szombaton rendezett mérkőzésére, átruccannak Kisvárdára is, hogy megszólaltassák honfitársukat.

Ha már válogatott ­meccs­, Janeiro mester a korábbi mentorától, a portugál szövetségi kapitány Fernando Santostól kapott meghívást a találkozóra, amit a várdaiak edzője elfogadott.

Megmaradt a szellemiség

De vissza a Várkerti Stadionhoz! A létesítményben nem csak tévéstábok fordultak meg, hanem három nap pihenőt követően a futballisták is. Edzések mellé egy pénteki mérkőzés is jutott, ezen Hej Viktorék 2–1-re megverték a Verezs Rivnyét.

– Nem történt semmi különösebb a héten, a megszokott edzéseket tartottuk, ugyanabban a szellemben készültünk, mint eddig – foglalta össze az elmúlt napokat Joao Janeiro. – Dolgoztunk azokon, amikben fejlődnünk kell, ugyanakkor a játék azon elemeiről sem feledkeztünk meg, amikben eddig is jók voltunk, hiszen ezeket szeretnénk fenntartani és tovább erősíteni.

Játéklehetőséget kaphattak

– A válogatottszünet legnagyobb előnye az, hogy nem rendeztek tétmérkőzéseket ebben az időszakban, így egy picit mentálisan kikapcsolódhatott a csapat, illetve ahogy mondtam, jobban kielemezhettük az elmúlt öt forduló meccseit – tette hozzá a szakvezető.

– Jó meccset játszottunk egy ukrán első ligás csapat ellen. Játéklehetőséget adhattunk néhány játékosnak, akiknek különösen szükségük volt rá. Örülök az eredménynek is, hiszen mindig jó nyerni – zárta szavait a vezetőedző.

A Kisvárda a következő bajnokiját vasárnap 17.30-kor játssza a Puskás Akadémia vendégeként, majd jövő héten a DEAC otthonában kapcsolódik be a Magyar Kupa küzdelmeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában