rangadó

2021.09.15. 09:42

Veretlenül utazik a Szpari a miskolci derbire

A nyíregyháziak 2015 után játszanak újra tétmeccset a nagy rivális Diósgyőrrel.

MK

Gresó Mátyás a szülővárosa csapatát szomoríthatja

Fotó: Fotó: MW-archív

Hétközi fordulóval s nem is akármilyen mérkőzéssel folytatja szereplését a Nyíregyháza Spartacus: az NB II. listavezetője az ősz talán legfontosabb mérkőzésén az ősi rivális Diósgyőrhöz látogat.

Nem kell külön motiválni

Mint ismert, a Szpari öt győzelemmel és két döntetlennel veretlenül vezeti a bajnokságot, legutóbb pályaválasztóként győzte le az Ajkát 2–0-ra. Az élvonalból az előző idényben kiesett DVTK 12 pontot szerzett idáig, vasárnap kétgólos hátrányból felállva 2–2-t játszott a Győr otthonában.

– Igazi élcsapatról van szó, erős a játékoskerete, agresszív támadókkal rendelkezik az ellenfelünk – vezette fel a szerdai bajnokit Szergej Pacaj, a Spartacus trénere. – Nehéz előre meghatározni, hogy milyen felállásban játszik majd a DVTK, mert Győrben ötvédős rendszerben kezdett, aztán változtatott azon. Nem is számít különösebben, mert nekünk mindenre fel kell készülnünk és a saját játékunkat akarjuk játszani. Nemcsak védekezni szeretnénk, hanem meg akarjuk nyerni a találkozót, ennek megfelelően támadni fogunk. Tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos ez az összecsapás a szurkolóknak, tudják a játékosok is, de egyébként sem kell őket motiválni, minden meccsre úgy mennek ki, hogy győzni akarnak. Olyan csapatot szeretnék látni szerdán, amilyen eddig is volt, azaz agresszívan támad, de magabiztosan védekezik. Nekünk ezen a meccsen mindent meg kell tennünk.

Mindkét oldalon van olyan játékos, aki korábban az aktuális ellenfelet erősítette. Nemes Milán és Gresó Mátyás is miskolci születésű, előbbi 41 élvonalbeli bajnokit játszott a DVTK első csapatában, míg utóbbi hét évet töltött el a Diósgyőr utánpótlásában és a tartalékok között kapott lehetőséget. A hazaiaknál ­futballozik Hornyák Marcell, aki ebben az idényben eddig egyszer talált be új csapatában, az elmúlt három évben összesen 41 bajnoki találatot jegyzett a Spartacus színeiben.

Interneten közvetítik

A két csapat 2015 után játszik egymással tétmeccset. A felek Diósgyőrben 21 másodosztályú bajnokin csaptak össze eddig, ebből kettőt nyert meg a Nyíregyháza. A Szpari minden sorozatot figyelembe véve 2010-ben győzte le ­legutóbb a miskolci alakulatot, akkor az NB I.-ben Fuad Bugerra góljával 1–0-ra győztek a piros-kékek. A találkozót nem közvetíti a televízió, de a hazaiak YouTube-csatornáján élő képpel lehet követni.

Útbaigazítás a vendégszurkolóknak

A nyíregyházi klub arra kéri szurkolóit, hogy Miskolcot lehetőség szerint autópályán vagy Tiszavasvárin keresztül a 35-ös, valamint a 3-as számú főúton közelítsék meg. Az M30-as autópálya Miskolc-Dél lehajtóját követően a Skoda autószalon előtti útszakaszon a rendőrség gyűjtőpontot állít fel, ahonnan 16.00 órától lesz folyamatos, szervezett rendőri kíséret a stadionig, illetve mérkőzés után vissza az autópályáig. A gyülekezési pont a 3-as számú főúton Mályi felől érkezők számára is megközelíthető: az Auchan bevásárlóközpont felé jobbra lekanyarodva a felüljárót követő körforgalomnál az M30-as autópálya felé kell továbbmenni és a Déli Ipari Parknál lévő körforgalomnál visszafordulni. A vendégszurkolók részére a DVTK Stadion déli oldalán körbekerített parkoló áll rendelkezésre.


Labdarúgás: NB II.

8. forduló, szerda.

DVTK–Nyíregyháza Spartacus, DVTK Stadion, 18.

Nyíregyháza: Fejér – Kilyén, Szokol, Jánvári, Nemes – Paku, Márkus – Csörgő, Vass, Gresó – Novák

További mérkőzések: Soroksár–III. Ker. TVE, Budaörs–Szeged, Szentlőrinc–Dorog, Vasas–PMFC, Kecskemét–Budafok, Siófok–Szolnok, Csákvár–ETO FC Győr, Ajka–Békéscsaba, Haladás–Tiszakécske.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában