szparika

2021.11.09. 07:21

Nem tudták feltörni a győri pajzsot

A Spartacus hiába birtokolta többet a labdát az ETO ellen.

MK

Balmazújváros 20211107 Labdarúgás 2021 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Nyíregyháza Spartacus Eto FC Gyõr Fotó Kovács Péter Nemzeti Sport Zamostny Balázs Fodor Ferenc

Fotó: KOVACS PETER

Súlyos pécsi vereség után pályaválasztóként javításra készült a Nyíregyháza Spartacus. Erre meg is volt az esélye a Szparinak, hiszen nagy labdabirtoklási fölényben futballozott, a legfontosabb, azaz a gólszerzés azonban hiányzott. Nem úgy a győrieknek, akik a második félidőben betaláltak, s meg is nyerték a mérkőzést (0–1).

– Az ellenfél nagyon deffenzív játékot választott, huszonöt méterre a kapujától tíz emberrel védekezett – értékelt Feczkó Tamás. – Hiába birtokoltuk többet a labdát szinte az egész meccsen, és hiába töltöttünk sok időt az ellenfél térfelén. A Győr egy megpattanó lövéssel vezetést szerzett, majd foggal-körömmel védte a kapuját. Nagyobb helyzetet már nem tudtunk kialakítani a továbbiakban.

A Spartacus a hetedik helyről megy a válogatottszünetre. Ez az időszak arra is jó lehet, hogy a nemrég kinevezett vezetőedző még jobban összeszokjon a csapatával és átadja a játékosoknak az elképzeléseit, persze előbb arra van szükség, hogy kiegyenesedjen az együttes.

Meg kell erősödniük

– A legfontosabb az lesz a válogatottszünetben, hogy a betegek visszajöjjenek, megfelelő erőállapotba kerüljenek, fizikailag utolérjék a többieket – tette hozzá a tréner.

A Szpari legközelebb november 21-én játszik a Budafok ellen, azt követően még négy meccse lesz idén.

Borítókép: Fodor Ferenc (j) csapata örülhetett vasárnap | Fotó: Kovács Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában