Labdarúgás

2022.03.07. 18:16

Díjazták a megyei foci legjobbjait

A megyei szövetség tíz kategóriában díjazta a legjobbakat, valamint három különdíjat is átadott.

Fotó: [email protected] 06703815378

Egy év szünetet követően hétfőn délután az Ózoon Hotelban tartotta hagyományos gáláját a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóság. Az idei ünnepség immár hatodik volt a sorban, amelyen Kvaka Árpád megyei igazgató adta át a díjakat Baracsi Endre társadalmi elnökségi tag társaságában. Az előző alkalom újdonsága az volt, hogy a megszokott kilenc elismerés mellett először kapott elismerést az edzők által megválasztott legjobb játékvezető is.

 

 



Szép hagyomány

 


 Idén tovább bővült a lista, az eddig megszokott kategóriák mellett Lukács Tibor és Kiss Tamás különdíjat kapott, valamint posztumusz díjban részesítették a közelmúltban elhunyt Kósa Jánost. Egy díjazott kivételével új helyre kerültek az elismerések, a legjobb játékvezető kategóriában a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan ezúttal is Kosztyu Jánost választották.

 


- Szövetségünk életében ez már egy szép hagyomány, hogy minden év elején az előző naptári esztendő legjobbjait díjazzuk. Tavaly ez az ünnepség elmaradt, mert a 2020-ban az összes bajnokságunkat márciusban be kellett fejeznünk, valamint november közepén is le kellett fújnunk pontvadászatainkat – fogalmazott köszöntőjében Kvaka Árpád, megyei igazgató.

 


Az év felnőtt labdarúgójának választották  Nagy Dávidot. Az Ibrány játékosa a 2020/21-es szezonban 33 góllal lett gólkirály, míg az idén ősszel úgy jutott 12 találatig, hogy sérülése miatt mindössze 10 bajnokin tudott pályára lépni.



Megvédte címét

 


Posztumusz díjban részesült Kósa János. A tavaly decemberben elhunyt sportvezető a Nyírség NSC és a Nyírség FC elnöke volt, egyben az egyesületek több korosztályos csapatának az edzője. Kósa János a megyei női labdarúgásban megkerülhetetlen volt, egyesületénél mindenesként tevékenykedett. Az elnöki pozíció mellett edzői, technikai vezetői, buszsofőri, igazolási és szponzori dolgokat is ellátta. A díjat özvegye vette át.

 


A legjobb játékvezetői díjat második alkalommal osztották ki, amelyet a 2021-ben a megyei I. osztályú felnőtt bajnokságban vezetőedzőként dolgozó szakemberek szavazatai alapján ítéltek oda. A szavazatok alapján Kosztyu János fölényesen végzett az élen megvédve ezzel 2019-es címét.



Labdarúgás: 2021 díjazottjai

 


Az év felnőtt játékosa: Nagy Dávid. Az év utánpótlás játékosa: Csercsa Gergő. Az év csapata: Vámosoroszi. Az év utánpótláscsapata: Vaja U19. Az év női egyesülete: Csenger Petőfi DSZSE. Az év felnőtt edzője: Erdei Zoltán. Az év utánpótlásedzője: Szabó Zoltán. Az év játékvezetője: Kosztyu János. Az év aktivistája (Kocsis Sándor díj): Török István. Szabolcs-Szatmár-Bereg labdarúgásáért (Dr. Szabolcsi József díj): Koncz Tibor. Posztumusz díj: Kósa János. Különdíjasok: Lukács Tibor, Kiss Tamás. 

Címkék#díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában