Autósport

2022.04.16. 08:47

Grózi a szép emlékek felidézésre készül

A háromszoros bajnok mátészalkai drifter ezúttal nem pontozni fog a Legendák Tornáján.

ML

Grózinger Zsolt kétszer nyerte meg a profik országos bajnokságát

Parádés húsvéti kínálattal rukkol ki a máriapócsi RabócsiRing. Szombaton és vasárnap az országos ralikrossz bajnokság és a Közép-európai Zóna Bajnokság nyitófordulójának ad otthont a technikai sportágak hazai fellegvára. Hétfőn pedig jön raliautóval és gokarttal a küzdelem a másodpercek ellen, aztán driftautóval versengés a pontokért. Ilyen még nem volt sem a RabócsiRingen, sem máshol. 


A Legendák Tornáján a magyar autó-motor sport tizenhat kiválósága – világbajnokok, Európa-bajnokok – szinkronpályán verseng majd egymással, mégpedig jótékonysági céllal. 
 

Versenyzőből bíró 


A mezőny igencsak illusztris, a meghívottak között szerepel a mátészalkai Grózinger Zsolt, aki két profi bajnoki címet is begyűjtött driftelésben. Grózit imádta a publikum, most sem hiányozhat a versenyekről, ám úgymond rablóból pandúr lett, mert pontozóbíróként tesz kedvenc szakágáért. 


– Azt hiszem négy éve béreltem egy autót, és akkor még nyomtam a RabócsiRingen, ám azóta már csak versenybíróként szoktam részt venni a driftversenyeken. Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen nagy legendák közé meghívtak. Ami a versenyszámokat illeti, úgy érzem, mindháromban egyforma esélyekkel indulok, ugyan néhányszor már gokartozam a pályán, de ennyi – mondta el érdeklődésünkre. 


– A legfontosabb az lesz, hogy jól érezzem magam, számomra nem vérre megy a verseny, egy élményautózás lesz, ezzel is felidézve a régi szép emlékeket – tette hozzá Grózi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában