Nagyhalász

2022.04.22. 11:16

Vasárnap indul a szezon a halászi oválon

A MACEC Kupán hat nemzet salakmotorosai húzzák majd a gázt.

ML

Izgalmasnak ígérkező szezon kezdődik vasárnap

Fotó: archív/ Mán László

Eddigi legrangosabb versenyszezonja elé néz idén a Nagyhalászi Speedway Ring. Vasárnap a MACEC Kupával nyit a halászi ovál, májusban egyéni Eb-selejtező következik. Az idei nagy durranás a júniusi Grand Prix-kvalifikáció lesz, júliusban pedig páros Eb-elődöntőnek ad otthont a pálya. Szeptemberben az U19-es Eb-döntőt rendezik a halásziak, a tervek szerint az idei utolsó verseny október végén a magyar–szlovén közös bajnokság zárása lesz. Ínyenceknek való étlap. 

Párját ritkító versenyév 

– Ilyen rangos versenyeknek eddig még egyetlen esztendőben sem adott otthont hazánk, hiszen világbajnoki futamokat és kontinensbajnoki találkozókat rendezhetünk Nagyhalászban és Debrecenben. Ez örömteli és egyben elismerése a szakág vezetésének és a kluboknak. Sajnos versenyzőkben nem vagyunk ilyen jók – mondta érdeklődésünkre Füzesséry Erik szak­ágvezető.

Visszatérve a MACEC Kupára, szokatlan időpontban, vasárnap 15 órakor kezdődik a verseny, délelőtt 11 órától van a kötelező edzés. Most azért lesz vasárnap a találkozó, mert szombaton a horvát Goricanban az egy héttel későbbi Grand Prix-sorozat nyitánya főpróbáját jelentő tesztversenyt rendezik. Mindent alaposan ellenőriznek a rangos találkozó előtt. 

Délelőtt kötelező edzés 

Miként arról már beszámoltunk, a GP-rajtra tartalékként meghívták Fazekas Dennist, a nagyhalászi klub kiválóságát, a magyar bajnoki cím védőjét. Albók József, a halászi pálya tulajdonosa és a klub elnöke is elkíséri a versenyzőt, és a verseny vezetőbírója Füzesséry Erik lesz. A szombati verseny több indulója vasárnap a halászi MACEC Kupán is húzni fogja. 

Az elmúlt esztendőben nem rendeztek MACEC Kupát, a mostanin hét nemzet (bolgár, cseh, lengyel, magyar, román, szlovák, ukrán) motorosai húzzák majd a gázt. Az indulók közül többen is versenyeztek már a remek halászi oválon, így többen is azonos eséllyel pályázhatnak a győzelemre. Köztük Fazekas Dennis, aki 2019-ben 17 évesen első nagy sikerét a MACEC Kupán aratta, a legutóbbin pedig második lett. 
A kötelező edzés vasárnap 11 órakor kezdődik, a verseny pedig 15 órakor rajtol. 

 

MACEC Kupa

A rajtlista 

1. Patrik Búr (lengyel) 
2. Magosi Norbert 
3. Pior Pioro (lengyel) 
4. Jaroslav Petrak (cseh) 
5. Milen Manev (bolgár) 
6. Bruno Belan (cseh) 
8. Patryk Zielinski (lengyel) 
9. Fazekas Dennis 
10. Jan Jenicsek (cseh) 
11. Marko Levishyn (ukrán) 
12. Bárány Márk 
13. Patryk Rolnicki 
14. Bartosz Cuzytek (lengyel) 
15. Andrei Popa (román) 
16. Robert Chmiel (lengyel) 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában