Labdarúgás, NB III.

2022.07.29. 14:35

Sikeres kezdés a jó folytatás záloga

Megyebeli NB III.-as gárdáink hazai pályán kezdik meg bajnoki szereplésüket.

A Kisvárda II. és a Sényő is hazai pályán kezdi a bajnokságot

Fotó: Dodó Ferenc

A sportág harmadik vonalának Keleti csoportjában a Kisvárda II. játssza az idény nyitómérkőzését, Kocsi János együttese szombaton az Eger gárdáját fogadja. A rétközieknek meglehetősen kellemes emlékei lehetnek a hevesiekkel kapcsolatban, hiszen az előző szezonban mindkét alkalommal magabiztosan gyűjtötték be a három pontot, októberben 3-0-ra nyertek Egerben, míg áprilisban 5-1 győztek a Várkerti stadionban.

– Az Eger nagyon sok fiatal játékos igazolt, emellett két, három rutinos játékos is érkezett hozzájuk, véleményem szerint hasonló játékerőt fognak képviselni, mint az előző szezonban – latolgatta az esélyeket Kocsis János, a Kisvárda II. edzője. – Ez lesz az első forduló, nagyon fontos lenne megszereznünk a három pontot, mert ez jót tenne a játékosok önbizalmának a folytatásra nézve. Ami az elmúlt idény egymás elleni mérkőzéseit illeti, mindkétszer nagy különbséggel nyertünk, de abból nem szabad kiindulni, mert ez már egy másik bajnokság. Mindenesetre, ha közel annyi lehetőségünk lesz, mint azokon a találkozókon és élni is tudunk ezekkel, akkor esélyesek leszünk a győzelemre – zárta a szakember.

A Sényő igazi rangadóval vág neki a szezonnak, a Fiumei Viktor, Imrő László edződuó dirigálta gárda vasárnap a Putnokot látja vendégül. Az előző szezonban a két gárdát mindössze három pont választotta el a tabellán a végelszámolásnál, míg a Sényő 62 pontjával a hetedik, addig a borsodiak a megszerzett 59 egységgel a nyolcadik helyen zártak. Ennek azonban már nincs jelentősége, ez egy új szezon, mindenki tiszta lappal indul.
– Felemás érzéseim vannak a felkészülésünkkel kapcsolatban, voltak jó és kevésbé sikeres momentumok. Azt gondolom, hogy messze vagyunk még a csúcsformánktól, de még nem is kell, hogy abban legyünk – vezette fel a találkozót Fiumei Viktor.

 – Véleményem szerint az eddigi legnehezebb szezon elé nézünk, hiszen minden csapatnál komoly mozgolódás volt. Ami a találkozót illeti, nehéz ellenfél vár ránk, de szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Emlékeim szerint NB III.-as történetünk során egyszer kezdtük győzelemmel a szezont. Bízom benne, hogy ez ezúttal is így lesz, mert egy sikeres rajt megalapozhatja a jó folytatást – zárta Fiumei Viktor.

A Sényőnek van is miért visszavágni, hiszen májusban a borsodiak ötször zörgették meg a sényői hálót, amelyre hazai részről nem érkezett válasz.BB


Keleti-csoport, 1. forduló, szombat. 

Kisvárda Master Good II.-Eger, Várkerti Sporttelep, 17.30, v.: Tóth T. (Balla, Tóth Á.). 

Vasárnap. Sényő-Carnifex FC-Putnok, Sényő, 17.30, v.: Szabó P. (Kovács Z., Vilmányi).

További mérkőzések: DVTK II.-BKV Előre, Vasas II.-Jászberény, DVSC II.-Körösladány (mind 11), Békéscsaba II.-BVSC (13), Tiszafüred-Karcag, Füzesgyarmat-DEAC, Hatvan-Hajdúszoboszló, Tiszaújváros-Pénzügyőr (mind 17.30)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában