Kisvárda Master Good

2022.08.15. 10:55

Török László így látta a kisvárdai csapat teljesítményét

A Kisvárda Master Good vasárnap 1–1-et játszott a Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I. 3. fordulójában.

Jasir Asani (elöl) a Molde ellen szerzett két találata után ezúttal gólpasszt adott

Fotó: KOVACS PETER

Ebben az idényben idáig csak pozitívan lehet írni a Kisvárda Master Goodról, hiszen ha a csapat nem is nyeri meg mindegyik mérkőzését, az összes találkozóján lelkesen, a végsőkig küzdve futballozik és általában látványos játékot nyújt a közönségnek. Így volt ez vasárnap este is, amikor a Puskás Akadémia egy szerencsés góllal előnybe került a meccs korai szakaszában, majd a várdaiak hiába birtokolták többet a labdát és alakítottak ki helyzeteket, sokáig képtelenek voltak betalálni.

Ezen a bajnokin már látszott a kettős terhelés okozta fáradtság, a megszokottnál pontatlanabb volt a csapat, emiatt úgy tűnt, hogy a felcsútiak három ponttal távoznak a Várkerti Stadionból. A szabolcsiak azonban nem hagyták magukat, a hajrában tovább fokozták a nyomást és a 87. percben egy szöglet után Jasmin Mesanovic bevette a kaput, ezzel beállítva az 1–1-es végeredményt.

– Észrevehető volt, hogy kicsit fáradtabban mozogtunk, lassabban is gondolkodtunk – értékelt Török László vezetőedző. – Tisztában vagyunk a játékosok állapotával, hiszen együtt töltjük a mindennapjainkat és az adatok is mutatják a fáradtságot. Szerencsétlen gólt kaptunk, a másik oldalon viszont volt három nagy bravúr Tóth Balázs kapustól. Olyan területeket játszottunk, amiket nem kellett volna, nem a megbeszéltek szerint próbáltuk bontani az ellenfelet. Hozzá kell tenni, nagyon jó csapattal játszottunk, amely labdaszerzésből gyorsan átmegy támadásba. Ezt el tudtuk tüntetni.

– A második félidőben megbeszéltük, min kell változtatnunk, friss embereket hoztunk be, végig a támadószekcióba cseréltünk, mert éreztük, hogy meg lehet nyerni a mérkőzést. Egyértelműen domináltunk, rengeteg rögzített helyzetet alakítottunk ki, sokat egy az egyeztünk, szabadrúgásokat harcoltunk ki. Benne volt, hogy megnyerjük a találkozót, de nem vagyunk elégedetlenek. Mindenki átlagon felül teljesített fáradtan is, a csapat csodálatos teljesítményt tett le az asztalra – vélekedett a mester.
A várdaiak feladatát nehezítette, hogy Ionut-Andrei Peteleu és Milos Vranjanin sérülése miatt a védelemben nem sok variációs lehetőség maradt. A két játékos visszatérése még várat magára (előbbi ezen a héten kezdi a könnyített munkát), az azonban kedvező, hogy a vasárnapi, ZTE elleni bajnokira ezúttal közel egy hetet készülhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában