Fiatalok a focipályán

2022.11.29. 06:00

A hajrában indult be az Ikarus

A mezőkövesdi fiataloknak nem termett babér a várketri pályán.

Három győzelem, egy-egy döntetlen és vereség a mérlege Várda Labdarúgó Akadémia korosztályos focicsapatainak hétvégi mérlege. Nyertek az U19-esek Gyirmóton, a 17 évesek Pakson, a 13 és 12 évesek itthon a Mezőkövesd ellen. Ikszeltek a várkerti pályán az U15-ösök az MTK ellen, az 16 évesek kikaptak a Honvéd vendégeként.

Ami a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Akadémia csapatait illeti, az U19-esek a stadion műfűvén kikaptak a békéscsabaiaktól. A 16 évesek hamar vezetéshez jutottak az Ikarus vendégeként, sőt a hazaiak kapusa a 69. percben piros lapot kapott. Sajnos emberelőnyben sem sikerült megőrizni az előnyt, mert a 88. percben egalizáltak a fővárosiak. Az U15-ösök a vendég Gödöllővel ikszeltek, az U14-es Kecskeméten. A 13-évesek kikaptak, a 12 évesek nyertek a vendég DEAC ellen. 

 

U19. Alapcsoport, 10. forduló

Gyirmót SE Győr–Várda Labdarúgó Akadémia 0–4 (0–1)

Várda LA: B. Ponomarenko – Kozacsuk, Poludnjak, Babics (Osztrusko, a szünetben), Muromszkij, Szirota, Rózsa (Lukecsa), Kobeljas, Zizics (Ténai), Ésik, Puporka (Kapott). Edző: Csernijenko Ruszlan. Gól: Ésik (43. és 88.), Kobeljas (61.), Puporka (69.)

Csernijenko Ruszlan: – Nagyon jó meccset játszottunk a harmadik helyezett ellen. Nem engedtük az ellenfelet kibontakozni, folyamatos nyomás alatt tartottuk őket. Az első félidő háromszor veszélyeztették a kapunkat, egyszer pontrúgásból, de ezek nem voltak jelentős helyzetek. Előttünk az első játékrészben is sok lehetőség adódott, ezekből egyet sikerült értékesíteni. Akkor még nem tudtunk nagy fölényben játszani, szünet után viszont, minden elemben jobbak voltunk, szép gólokat szereztünk. Jó érzés volt idegenben nyerni, gratulálok a srácoknak!

Nyíregyháza Spartacus-Békéscsaba 0-3 (0-1)

Spartacus: Sarkadi - Garda (Czimer-Nyitrai), Nagy, Spisák, Ferencz (Szabó), Karácsony, Bertók (Áncsán), Kiss (Cseh), Virányi (Konzili), Pásztor, Szopkó. Edző: Lengyel Roland. Gól: Csák (27.), Puszta (53.), Werle (63.). Kiállítva: Karácsony (90.)

Lengyel Roland: - Ez volt az év utolsó bajnoki mérkőzése. Szerettünk volna szépen búcsúzni a szezontól, de ma nem tudtuk megismételni az elmúlt hetek jó játékát. Egyénileg és csapat szinten sem működött a gépezet. Számomra nem elfogadható ez a teljesítmény, ennél sokkal jobb csapat vagyunk és jobb játékosok alkotják a keretet. De nem elég jobbnak lenni, ezt hétről hétre meg is kell mutatni.

 

 

U17. Kiemelt csoport, 11. forduló

Paksi FC– Várda Labdarúgó Akadémia 0–2 (0–1)

Várda LA: Márton – Krucan, Osztrovka, Biljusz, V. Herc (Szabó ), Kereszti, Racskó, Kun (Kiricsenko), Bojcsuk (Babják), Klinfinszkij (Scsadej), Kancsij. Edző: Belényesi Miklós. Gól: Kancsij (12. és 59.).

Belényesi Miklós: – A győzelemhez lehet gratulálni, küzdeni tudás, akarat, egymás kisegítése mind ragyogó, de van egy nagy de... Nagyon sok feladat vár még ránk, rengeteget kell dolgozni, hogy lépjünk feljebb, mert nem elégszünk meg az elfogadhatóval, a legjobbak akarunk lenni! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, minden nap keményen dolgoztak, meglátjuk helyezésben mit fog tükrözni! A stábnak köszönöm a féléves munkát, öröm volt velük mindennap együtt dolgozni!

 

U16. Kiemelt csoport, 11. forduló

Budapest Honvéd-MFA– Várda Labdarúgó Akadémia 2–0 (1–0)

Várda LA: Sira – Rudik (Firszov), Mavrodij, Németh (Csáki), Szabó, Barati, Fedorov (Kozma, 80.), Csengeri, Mamonov (Milik), Kuzma (Vass), Molnár. Edző: Katona György. Gól: Rankó (28.), Nagy (79.).

Katona György: – Érezni lehetett, hogy nagy téttel bír a mérkőzés, főleg az ellenfelünk részéről, ezért ők inkább kivárásra játszottak és mi dobtuk sajnos azokat a hibákat, amivel a hazaiak jól éltek. Azonban, nem lehet a srácokat elmarasztalni a mutatott játék miatt, mert főleg a második félidőben jól futballoztak, de rúgott gól nélkül nehéz mérkőzést nyerni. A támadó zónáig jó százalékban jutottunk el, de ma nem volt meg a megfelelő minőség, élesség az elől játszókban. Egyébként erre a második félidei játékra lehet építeni, úgy ahogy az egész évünkre mert összességében szintet léptünk és erre nagyon büszkék vagyunk. Köszönöm azoknak akik részt vettek ebben.

Alapcsoport, 11. forduló

Ikarus BSE-Nyíregyháza Spartacus 1-1 (0-1)

Spartacus: Barancic - Kovács, Szalanics, Jakab, Pataki, Ferenczi, Onder, Hegedűs (Tóthszegi), Dankó, Kiss (Tóth), Bíró, Sós. Edző: Szatke Zoltán. Gól: Boga (88.), illetve Ferenczi(13.). Kiállítva: Kiss (69.).

 

U15.Kiemelt csoport, 10. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–MTK Budapest 1–1 (0–0)

Várda LA: Tkacsenko – Horvát, Fedor, Badari, Bobal (Ablonczy), Bereznoj (Király), Hodovanec (Pekarik), Amászta, Dmuhajlov, Jazsik (Erdős), Lupij (Piros). Edző: Törtei Tamás. Gól: Lupij (53.), illetve Zsolnai (77.).

Törtei Tamás: – Annak ellenére vezettünk az utolsó percekig, hogy rossz felfogásban játszottunk, ráadásul egy jó csapat ellen. A végén egyenlített ellenfelünk, nem érdemeltünk győzelmet, igazságos döntetlen született.

Alapcsoport, 10. forduló

Nyíregyháza Spartacus-Gödöllő 2-2 (2-0)

Spartacus: Ress - Polyák, Henkel, Vaidych (Sándorfi), Molnár, Szabó, Bagoly, Melich, Jóbi (Szabovcsik), Bába, Kovács. Edző: Papp Ákos. Gól: Bába (5.), Kovács (40.), illetve Juhász (50.), Bucsai (65.).

 

U14. Alapcsoport, Kelet 12. forduló

Kecskemét-Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-1)

Spartacus: Novák - Nagy (Kiss), Villás (Kosztyu), Kondor, Szenes, Király, Takács (Pradlik), Novák (Mátyás), Juhász, Böszörményi (Uray), Majoros. Edző: Szaffián Szabolcs. Gól: Lőrincz (29.), illetve Majoros (6.).


U13. Észak-kelet, 13. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–Mezőkövesd Zsóry 8–2 (1–1, 3–1, 6–1)

Várda LA: Székely – Licz, Dovhanics, Helmeczi, Deniszov, Tiscsenko, Szitnik, Kertész Gy., Dzsatalov. Cserék: Száraz (kapus), Bakk, Dovbak, Gyarmati, Hadházi, Vajdics, Ivánkó. Edző: Deák Béla. Gól: Dovbak (24., 65.), Dzsatalov (45., 52.), Vajdics (32., 74.), Kertész(9.), Ivánkó (55.).

Deák Béla: – Felszabadult játékkal, szép támadásokat kialakítva, meggyőzően tartottuk itthon a három pontot a végig szimpatikusan játszó Mezőkövesd ellen. Remélhetőleg ez a mérkőzés jó alapot szolgáltat ahhoz, hogy felpörögjünk a szezon legfontosabb két mérkőzésére. Gratulálok a csapatnak!

Nyíregyháza Spartacus-DEAC 0-2 (0-0)

Spartacus: Sallai - Dankó, Lórincz, Papp, Villás, Kálló, Palaga, Tasnádi, Sallai M.. Csere: Anda, Sallai D., Varga, Molnár. Edző: Deme Attila. Gól: Kozma (29.), Tömöri (38.). 


U12. Észak-kelet,13. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–Mezőkövesd Zsóry 13–0 (3–0, 7–0, 12–0)

Várda LA: Halász – Grica, Fedor, Takács, Kulik, Povhanics, Szpivák, Paronai, Kapitány. Cserék: Bódi (kapus), Sajtos, Popovics, Csendes, Tóth, Bíró B., Szombathy, Orgován. Edző: Oláh Levente. Gól: Kulik (14., 23., 27.), Orgován (55., 67., 75.), Szpivak (3., 35.), Szombathy (44., 71.), Takács (5.), Csendes (48.), Kapitány (31.).

Oláh Levente: – Jó játékkal, szép támadásokat vezetve, magabiztos győzelmet arattunk a kulturáltan játszó vendégcsapat ellen. Gratulálok a játékosaimnak!

Nyíregyháza Spartacus-DEAC 5-0 (4-0)

Spartacus: Varga - Száfta, Barta, Muskóczki, Jacsó, Kosztyu, Kenyeres, Hanusi, Jáger. Cserék: Varga, Madura, Nagy, Oláh. Edző: Marcsek Zoltán. Gól: Nagy (6.), Oláh (9.), Varga (21.), Hanusi (39.), Kenyeres (76.)

Az edzői nyilatkozatok forrása: kisvardafc.hu és nyiregyhazaspartavcus.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában