szon.hu PODCAST

2022.11.25. 17:30

A megyei futball romantikája - Podcast: Kvaka Árpád sportvezetővel

Kvaka Árpád a munkája és a helyi labdarúgás szépsége mellett, a nehézségekről is beszélt.

„Szeretünk ilyen közegben futballozni, mert annak idején mindannyian ezen a szinten kezdtük” – nyilatkozott Milos Kruscsics, a labdarúgó NB I.-ben szereplő Újpest vezetőedzője a Mátészalka elleni szeptemberi Magyar Kupa-mérkőzés után.

Vitathatatlan tény, hogy a megyei futball – különösen nálunk – rendkívül népszerű. Kvaka Árpád, a Magyar Labdarúgó Szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóságának vezetője legújabb podcast epizódunkban elmondta, hogy bár megyénk gazdasági szempontból az ország szegényebb régióihoz tatozik, a labdarúgást tekintve a legnagyobbak között van – vidéken csak Győr-Moson-Sopron megye rendelkezik több csapattal és igazolt labdarúgóval.

– Valahol nagyon sokan járnak mérkőzésekre, százötven-kétszázötven fős nézősereg kétezer fős településen figyelemre méltó – fogalmazott Kvaka Árpád. – Nem csupán az eredményesség vonzza a szurkolókat, hanem adott esetben a csapat összetétele is. Erre kellene törekedni, hogy a megyei másod- és harmadosztályú együtteseknél minél több helyi kötődésű játékos futballozzon, akkor kimegy ötven-hatvan ember megnézni, hogy játszik a rokon, a barát vagy a szomszéd. Máig látok ebben romantikát, kis településeken a templom és a kocsma mellett a futball a közösség-összetartó erő.

A sportvezető persze azt is tudja, hogy nem minden fenékig tejfel, pontosan látja a problémákat és arról is őszintén beszélt, milyen nehézségekkel találkozik a munkája során.

A beszélgetés teljes egészében a Szabolcs Online-on hallgatható meg. 

MK

Borítókép: Dodó Ferenc

 

Címkék#podcast

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában