Parasport, vívás

2022.12.01. 13:09

Elrajtolt a kerekesszékes vívó Európa-bajnokság

A magyar versenyzők három bronzérmet szereztek a lengyelországi Varsóban rendezett kontinenstorna nyitónapján. Mindhárom dobogós hely kardban született, Hajmási Éva és Veres Amarilla az A, Mező Boglárka pedig a B kategóriában lett harmadik.

Pákey Béla és tanítványa Tarjányi István

Fotó: Pusztai Sándor

Alig több mint egy héttel az egri kerekesszékes vívó világkupát követően november 29. és december 4. között rendezik az Európa-bajnokságot, melyen természetesen a Nyíregyházi Sportcentrum kiválósága, Tarjányi István is érdekelt. A kardban világkupagyőztes Tarjányi párbajtőrben egy kilencedik hellyel nyitott, de köztudott, hogy a kard a fő száma.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a sportoló fő célja, hogy kvalifikálja magát a 2024-es párizsi paralimpiára, amelyhez elengedhetetlen, hogy a világranglista élmezőnyében foglaljon helyet.

Az első versenynap folyamán bronzérmet szerző Veres Amarilláról pedig közismert, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen kezdte pályafutását, István trénere, Pákey Béla tanítványaként.

Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 19 induló. Végeredmény: 1. Dimitri Coutya (brit), 2. Yohan Peter (francia), 3. Michal Dabrowski (lengyel) és Michele Massa (olasz), …9. Tarjányi István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában