Parasport, vívás

2022.12.04. 09:50

Kerekesszékes vívó Eb: Tarjányi István ezüstérmes!

A Nyíregyházi Sportcentrum kiválósága az egri világkupa megnyerését követően az Európa-bajnokságon is remekelt.

Tarjányi István (középen) Európa-bajnoki ezüstérmes

Fotó: Pusztai Sándor

Három érmet – egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot – nyertek a magyarok szombaton a varsói kerekesszékes vívó Európa-bajnokság ötödik versenynapján. 

A nyíregyházi érdekeltségű Tarjányi István erősebbik számában, kardban a fináléig jutott, miután a legjobb tizenhat között magabiztos vívással 15:6-ra győzte le az ukrán Dmytro Serozhenkót, a négybe kerülésért a brit Dimitri Coutya (15:8) sem okozott számára problémát, míg a fináléba jutásért a francia Maxime Valet-n (15:11) keresztül vezetett az út.

A döntőben legnagyobb riválisa, a paralimpiai bajnok lengyel Adrian Castro várt Pákey Béla tanítványára, a nagy mumus pedig ezúttal is megtréfálta a magyar sportolót. Egy végig kiélezett párharc végén 15:14 arányban győzött Castro, ezzel Tarjányi István ezüstérmet szerzett, ami újabb hatalmas fegyvertény, ebben a koránt sem gyenge mezőnyben.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a sportoló legfőbb célja, hogy kvalifikálja magát a 2024-es párizsi paralimpiára, amelyhez elengedhetetlen, hogy a világranglista élmezőnyében foglaljon helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában