Szpari

2023.01.30. 11:34

Visinka Ede hősei elbírták a nyomást

A Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője nagy dicsérettel illette a játékosait a labdarúgó NB II.-ben vasárnap aratott győzelem után.

Pekár Lászlóék (j) nagyon értékes három pontot szereztek

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A nyugodt tavaszi befejezéshez nem elég a kötelezőnek mondható hazai meccseket behúzni, hanem egy-egy bravúrra is szüksége van a Nyíregyháza Spartacusnak. Vasárnap máris az volt a feladata a Szparinak, hogy meglepetés eredményt érjen el, ugyanis a remek őszi hajrával ötödik helyre érő Szombathelyi Haladás otthonába látogatott.

A nyíregyháziak jól játszottak az elő félidőben, Baki Ákos révén megszerezték a vezetést, attól sem álltak távol, hogy nagyobb előnyt alakítsanak ki. A második játékrészben veszélyesebben futballozott a Hali, mint korábban, ekkor szerencsére is szükség volt, de összességében állta a sarat a vendéggárda, így megérdemelten szerzett három pontot.

– Nagyon örülök a győzelemnek, nem kérdés, mennyire szükségünk volt rá, hiszen tizenötödikek voltunk, aminél sokkal fentebb szeretnénk végezni – értékelt Visinka Ede, aki tétmeccsen vasárnap debütált a Spartacus kispadján. – Az első félidőben nagyon tetszett a játék, higgadtak voltunk, vezetést szereztünk és berúghattuk volna a második gólt is. Megúsztunk egy óriási helyzetet is, de játék alapján jobbak voltunk.

– A második játékrész nehezebb volt, amiért magunkat is okolhatjuk, illetve az is hozzátartozik ehhez, hogy nagyon elszántan jött ki a Haladás – folytatta a tréner. – Megúsztunk egy kapufát, a végén volt egy nagy fejese is az ellenfélnek. Ekkor már nem tudtuk hozni azt a játékot, amit az első félidőben, mert a hazaiak ránk erőltették az akaratukat. Technikás, ügyes, gyors játékosai vannak a szombathelyieknek, akiket nehezen védekeztünk le. Bíztam abban, hogy megugrunk egy kontrával és lezárjuk a mérkőzést. Ez nem következett be, de boldog vagyok és a szememben hősök a játékosok, mert nehéz helyzetben, nagy nyomás alatt játszottunk. Remélem, hogy elindultunk a fölfelé vezető úton.

A Spartacus vasárnap a Siófokot fogadja Balmazújvárosban.

Labdarúgás: NB II., 21. forduló
Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–1)
Gól: Baki (31.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában