Gyaloglás

2023.04.23. 22:11

Máté újabb bajnoki címe

Olimpikon gyaloglónk egy hét pihenő után már a budapesti világbajnokságra készül.

Máté biztosan végzett az élen

Fotó: masz.hu

 Vasárnap újabb bajnoki címét zsebelte be Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum olimpikonja. Pokrovenszki József tanítványa nemrégiben a szlovákiai Gyügyön a 35 kilométeren ért első magyarként célba és szerzett aranyérmet. Vasárnap a hagyományoknak megfelelően Békéscsaba adott otthont a 21 kilométeres bajnokságnak. Máté magabiztosan végzett az élen több mint három perccel előzte meg a második Venyercsán Bencét.

- Szokatlanul meleg volt és fújt a szél, ráadásul nem volt árnyék, ám ezek nem okoztak igazán nagy problémát. Elégedett vagyok az idővel a technikával, előbbivel főként azért, mert az első kilométertől kezdve egyedül mentem. Most egy hét pihenő következik, aztán készülök a  világbajnokságra. Addig sem 35, sem 20 kilométeren nem akarok indulni csak és 5 és 10 kilométeren. A világranglistán jelenleg a negyvenedik helyen vagyok és az első ötven indulhat majd a budapesti világbajnokságon. Bízom benne, hogy ez nem változik és ott leszek a vébén – nyilatkozta portálunknak Helebrandt Máté.

Gyaloglás, 20 kilométeres országs bajnokság, férfiak: 1. Helebrandt Máté (Nyíregyházi Sportcentrum) 1:23:26, 2. Venyercsán Bence (Budapesti Honvéd SE) 1:26:30, 3. Tóth Norbert (H. Szondi SE) 1:30:49

 

Címkék#a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában