Vitorlázás

2023.08.01. 11:25

A magyar színeket képviselték

A Török Sailing két párosa is ott volt az RS Feva világbajnokságon.

A Török Sailing küldöttsége Follonicában.

Fotó: Török Sailing

2023. július 24. és 28. között az olaszországi Follonica adott otthont az RS Feva világbajnokságnak. A versenyen 211 hajó vett részt nem kevesebb, mint tizenhét nemzet színeit képviselve. Magyarországot a Kántor Dávid-Török Zsiga, valamint a Tilistyák Bence-Török Blanka párosok képviselték, mindketten a nyíregyházi Török Sailing képviseletében. A regattát kiváló körülmények jellemezték, a futamokat jellemzően közép és erős, néhol harminc csomós szélben teljesítették a résztvevők.

Az ezüst csoportba jutottak

A kvalifikációt követően Dávid és Zsiga az ezüst, míg Bence és Blanka a bronz csoportba került. A sportág kiélezettségét jól mutatja, hogy az ezüst csoportba jutás, már óriási fegyvertényként könyvelhető el. Végül a Kántor-Török páros csoportjuk harmincharmadik helyén abszolválta a világbajnokságot, legjobb futamukban tizenkettedikek lettek, így teljesítették az előzetesen kitűzött célt, azaz a mezőny első felében végeztek. Az ezüst csoport küzdelmeit a brit Keira Luke-Fflur Pierce duó nyerte.

Mindeközben Bence és Blanka a bronz csoportba kvalifikált, ahol legjobb futameredményük egy előkelő kilencedik helyezés volt. Csoportjukban végül a harminckettedik helyen végeztek, ám mint az köztudott volt, ők egyelőre tapasztalatszerzés, valamint a tengeri vitorlázás megtapasztalásának céljával álltak rajthoz a világeseményen. A bronz csoportban a litván Jonas Seputas-Vilius Vancingeris kettős zárt az élen, míg az abszolút világbajnoki címet a brit Ben Greenhalgh és Tom Sinfield párosa szerezte meg.

Közeleg az országos bajnokság

Ami pedig a folytatást illeti, mindkét magyar egység gőzerővel készül az augusztus 3. és 6. között  Balatonfüreden megrendezendő RS Feva országos bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában