Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.03.15. 15:38

Az MTK a következő ellenfél

Innentől minden pont duplán számít a Kisvárda Master Good csapatának.

Boban Nikolov (fehérben) jó játékára ezúttal is nagy szükség lesz.

Fotó: Árvai Károly

A kecskeméti fiaskót követően immáron kilenc pont a Kisvárda Master Good lemaradása az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság még biztos bennmaradást érő tizedik helyétől. A pontvadászat huszonötödik fordulójában az MTK Budapest otthonában vendégszerepel Feczkó Tamás egylete.

Többször is botlott már az MTK

A fővárosi gárda igencsak hullámzó teljesítményt nyújt az elmúlt időszakban, ha csak a 2024-es naptári évet nézzük, akkor az Újpest magabiztos legyőzése után sorozatban három vereséget könyvelt el, majd egy újabb siker után egy fiaskó és egy döntetlen került a statisztikai lapjára. Mindezek eredményeképpen jelenleg a nyolcadik helyen áll, tizenkét pontra a kiesőzónától.

A felek tizenkettedszer feszülnek egymásnak a legmagasabb osztályban, s akármennyire is hihetetlen, az MTK eleddig csupán egyszer tudta legyőzni a rétközi egyletet még 2021 februárjában (0–2).

A 2023-2024-es idényben augusztusban az Új Hidegkúti Nándor Stadionban gól nélküli döntetlent játszottak a csapatok, míg november végén Kisvárdán Széles, Cipetic és Czékus góljaival 3–1-re győzött a szabolcsi formáció.   

Ez mind-mind jó előjel az viszont nem, hogy az idei bajnokságból még kilenc forduló hátra van, de már tizenhat vereségnél jár a csapat, ami negatív klubrekord, hiszen eddig tizenöt fiaskó volt a legtöbb még a 2018-2019-es, valamint a 2019-2020-as kiírásban.

Pislákol a fény az alagút végén

– Úgy készültünk a héten, hogy egy döntő fontosságú mérkőzés következik – mondta el lapunk megkeresésére Feczkó Tamás vezetőedző. – Az MTK stabil játékot játszik, magyar szinten klasszis csatárokkal a támadósorában. Az ő kikapcsolásuk létfontosságú lesz. Bízunk benne, hogy ugyanazt látjuk majd viszont a pályán, mint a Mezőkövesd ellen, hiszen ordítóan nagy szükségünk van a három pontra.

Összességében tehát nincs más hátra, mint előre. Innentől minden pont duplán számít, a bennmaradás kiharcolásához pedig csak egyetlen eredmény elfogadható az MTK otthonában, mégpedig a győzelem.

Labdarúgás: NB I., 25. forduló
MTK Budapest–Kisvárda Master Good, Budapest, vasárnap, 17.30.
További mérkőzések
Szombat
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 13.
DVTK–Paksi FC 15.30
Kecskeméti TE–Fehérvár FC 17.45
Vasárnap
DVSC–ZTE FC 12.30
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 14.45

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában