Fiatalok focija

2024.03.27. 06:00

Az újpestiek a szenvedői a várdai sikernek

A Szpari fiataljai győztesen tértek haza a Sajóvölgye elleni meccsekről.

A Várda LA csapatai közül a 16 évesek (pirosban nyertek az Újpest ellen.

Fotó: kisvardafc.hu

A hétvégén sem rendeztek teljes fordulót az utánpótláskorú focisták különböző korosztályaiban. A megyebeli csapatok közül a Várda Labdarúgó Akadémia csapatai közül csak az  U16 nyert mégpedig itthon az Újpest ellen. Az U14 a Vasas, az U13 és U12 a DVSC vendégeként maradt alul.
A Nyíregyháza Spartacus csapatai közül a 16 évesek kikaptak Kecskeméten, az egy évvel fiatalabbak pedig Újpesten. Az U14 nyert itthon a Szeged ellen, az U13 és U12 pedig a Sajóvölgye vendégeként. (Nyilatkozatok:kisvardafc.hu)

U16. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Újpesti TE 2–1 (2–0)
Várda LA: Mihajljuk – Jazsik, Horvát, Amászta, Veprik, Bac, Lupij, Knisz (Ablonczy), Badari (Hodovanec), Licz (Bíró), Levrinec (Zámbori). Edző: Csernijenko Ruszlan
Gól: Badari (28.), Veprik (11-esből, 35.), illetve Somlói (74.).
Csernijenko Ruszlan: – Az első félidőben nagyon kezdeményező futballt játszott a csapat, több lehetőségünk is volt, amelyből két gólt sikerült rúgnunk. A második játékrészben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, mert rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de ezekből rendre rossz döntéseket hoztunk. A mérkőzés képe alapján megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.
Következő meccs: 03.30: Fehérvár-Várda LA, 10.

Az Újpest ellen a Taras Veprik (pirosban) szerezte a várdaiak második gólját 
Fotó:  kisvardafc.hu

Alapcsoport
Kecskeméti TE - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-1)
Spartacus: Papik - Polyák (Selymes), Máté, Molnár, Bagoly (Ling), Melich, Kalán, Berezhnoi (Bába), Sándorfi(Kovács), Makó(Szabó), Vaidych. Edző: Papp Ákos
Gól: Révész (21.), Tóth (26.), Szlovák (59.), illetve Kalán (7.) 
Következő meccs: Március 28., 10: Spartacus-Szeged, Stadion

U15. Alapcsoport
Újpesti TE - Nyíregyháza Spartacus 2-0 (2-0)
Spartacus: Simon - Novák, Majoros, Kondor, Villás, Szenes, Kiss (Jeles), Hatházi (Kosztyu), Juhász, Király, Uray (Takács). Edző: Sándor Dávid.
Gól: Zipszer (13.), Kollarik (25.).
Következő meccs: Április 4., 12: Spartacus-Szolnok, Stadion.

U14. Kiemelt csoport
Vasas Kubala Akadémia–Várda Labdarúgó Akadémia 4–1 (2–0)
Várda LA: Arutyin – Helmeczi, Gyarmati, Hizsnjak, Dovhanics (Suba), Szitnik, Hadházi (Száraz), Tkacs (Jurik), Tiscsenko, Dovbak, Dzsatalov. Edző: Katona György
Gól: Orji (1. és 62.), Horváth (7.), Világi (52.), illetve Dovbak (64.).
Katona György: – Kisebb fizikai fölényben volt az ellenfél, ezt főleg elől használták ki jól, hiszen nagy hibákat vétettünk. Mi a kapussal szemben sem tudtunk gólt szerezni több esetben sem, ezért vereséget szenvedtünk. Gratulálunk a hazai csapatnak!
Következő meccs: Március 29., 10: Várda LA-ZTE.
Alapcsoport, Kelet
Nyíregyháza Spartacus-Szeged  4-3 (2-1)
Spartacus: Szilva, Dankó, Nagy B., Lőrincz, Papp (Czifra), Varga (Szász), Túróczi, Császár, Gál, Sallai(Kalló), Csáki 
Edző: Magyar Gábor. Gól: Császár (26.), Csáki (29.), Túróczi (57.), Kalló (74.), illetve Balogh (40., 42., 45). Kiállítva: Lengyel (Szeged, 29.).
Következő meccs: Március 28., 14: Salgótarján-Szpari.


U13. Észak-keleti csoport
Debreceni VSC–Várda Labdarúgó Akadémia 4–2
Várda LA: Halász. – Szmilnjak, Skurak, Povhanics, Simkiv, Kulik, Kapitány, Paronai, Szpivák. Csere: Szvisztyunov (kapus), Grica, Takács, Licz, Csendes. Edző: Oláh Levente
Gól: Cziránku (50.), Balogh (55.), Balázs (63. és 80.), illetve Simkiv (23.), Csendes (26.).
Oláh Levente: – Az első negyven percben több lehetőséget is ki tudtunk dolgozni, ezekből kettőt sikerült kihasználni, így féltávnál kétgólos előnyben voltunk. Ezután érthetetlen módon, idegesen, kapkodva kezdtünk el játszani. Hatalmas egyéni hibák és a rengeteg pontatlan átadás következménye, hogy az ellenfelünk meg tudta fordítani a mérkőzés kimenetelét. Tanulnunk kell a történtekből, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő.
Következő meccs: Március 28., 12: Várda LA-Sajóvölgye
Sajóvölgye Focisuli - Nyíregyháza Spartacus 0-2
Spartacus: Cservenyák (Varga B.)- Száfta (Nagy Levente), Kicsák, Varga Á (Nagy B.), Nagy Zs. (Oláh), Muskóczki (Ferenczi), Kosztyu-Kenyeres, Nagy Lóránt. Edző: Marcsek Zoltán
Gól: Varga (7.), Ferenczi (39.).
Következő meccs: Március 28., 11: Szpari-Eger, Örökösföld.

U12. Észak-kelet
Debreceni VSC–Várda Labdarúgó Akadémia 3–2
Várda LA: Éles – Nagy, Obsitos, Varga, Balogh, Németh, Vaszilykiv, Osztroha, Beresnyák. Csere: Mészáros (kapus), Koszta, Fráter, Sztolykó, Szabó, Illés. Edző: Baksa Zoltán
Gól: Tisza (4.), Máté (12.), Takács (15.), illetve Németh  (14., 17.).
Baksa Zoltán: – A mérkőzésen végig az történt a pályán, amit mi akartunk. Koncentráltan, taktikusan futballozott a csapat, igazi egységet alkottunk. Szép támadásokat vezettünk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de újból a végjátékba, a befejezésekbe csúszott hiba. Amennyiben a jövőben is ilyen intenzív és attraktív focit tudunk játszani, akkor annak meg lesz hozadéka. Büszke vagyok a játékosokra, gratulálok a csapatnak!
Következő meccs: Márcus 28., 12: Várda LA-Sajóvölgye.
Sajóvölgye Focisuli - Nyíregyháza Spartacus 0-1
Spartacus: Bukovinszki (Ágoston) - Papp (Heidinger), Spekker (Nagy), Kovács (Tóth), Torresan (Tamás), Hatházi (Szabó), Fodor (Seregi), Sinka (Major), Szilágyi (Hengsperger). Edző: Majoros Ádám. 
Gól: Tóth (66.).
Következő meccs: Március 28., 13: Spartacus-Eger, Örökösföld.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában