Példás büntetés

2024.03.19. 11:58

Megbüntették a sportszerűtlen székesfehérváriakat

A Magyar Röplabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottsága a MÁV Előre Foxconn női együttesét egy zárt kapus mérkőzéssel és egymilliós forintos pénzbírsággal büntette a Fatum-Nyíregyháza elleni bajnoki negyeddöntő során történtek miatt – írja a hunvolley.hu
Mint arról korábban beszámoltunk a fehérvári csarnok egyik öltözőjében dartsnyilakkal dobálták meg, tették tönkre a nyíregyháziak csapatképét, valamint Nina Kocics és Nagy Sanja (leánykori nevén Kalicanin) külön portréját is. 
Az ügy részletes kivizsgálását követően a fegyelmi bizottság megállapította, hogy a MÁV Előre részéről sportszerűtlen, az általánosan ismert társadalmi szabályoknak és elvárásoknak nem megfelelő, a fair play szellemét sértő vétség történt. 
A MÁV Előrének büntetésként – az egymillió forintos pénzbírság mellett – szurkolói támogatása nélkül, zárt kapuk mögött kell megvívnia a soron következő hazai mérkőzését, amely csütörtökön lesz majd a címvédő Vasas Óbuda ellen, Székesfehérváron. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában