Labdarúgás

2024.03.28. 13:06

Szpari: „A srácok motiváltak, harapósak, jól dolgoztak”

Az ellenfél taktikája nem számít, a nyíregyháziaknak rá kell jönniük arra, hogyan léphetnek győztes útra.

Gresó Mátyásék edzőmeccs után újra bajnokin bizonyítanának

Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu

Jól jött a szünet a Nyíregyháza Spartacusnak. Az NB II. éllovasa remekül indította a tavaszt, folyamatosan növelte előnyét üldözőivel szemben, ám a legutóbbi három fordulóban csak két pontot szerzett, ami intő jel, hogy továbbra sem szabad hátradőlni.

A piros-kékek az elmúlt két héten is keményen dolgoztak, hogy újra olyan formában futballozzanak, mint korábban. A Szpari edzések mellett egy felkészülési mérkőzést játszott a szlovák első osztályban szereplő Kassa vendégeként (0–0).

– Az volt célunk, hogy többeknek játéklehetőséget adjunk, illetve gyakoroljuk a játékunkat a szünetben is – mondta el a nyíregyházi csapat vezetőedzője, Tímár Krisztián. – Örülök annak, hogy jó mérkőzést játszottunk egy első osztályú csapat ellen. Sok helyzetet alakítottunk ki, ezek kihasználása még mindig nem volt az igazi, de dolgozunk rajta a héten, hogy hétvégére élesebbek legyünk és gólokat szerezzünk. Vissza kell térnünk a győztes útra, amin eddig jártunk. A srácok motiváltak, harapósak, jól dolgoztak, látom, hogy tenni akarnak a sikerért.

A Szparinak megvan a lehetősége az újabb győzelemre, ugyanis hétvégén a sereghajtó, sokak szerint biztos kieső Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára. Az óváriak legutóbb december harmadikán nyertek bajnokit, azóta hét vereséget és egy döntetlent jegyeztek. Az MTE szerzett gólban utolsó előtti és toronymagasan a legtöbb találatot kapta idáig. Mondhatni, ez az a mérkőzés, amit kötelező behúznia a Spartacusnak.

– Ebben az osztályban nehéz kötelező győzelemről beszélni, mert visszaáll az ellenfél, megpróbálja elrontani a játékodat. Nekünk kell bármilyen körülmények között feltalálni magunkat és olyan minőséget vinni a pályára, amivel a saját javunkra döntjük el a meccset. Végig koncentrálni kell, jó tempóban futballozni és minél több helyzetet kialakítani. Természetesen segítség lenne, ha minél előbb gólt szerzenénk. Fontos, hogy tanuljunk a korábbi hibákból, nem szabad belealudni a meccsbe. Nagyon örülnék neki, ha magabiztos játékkal abszolválnánk a mérkőzést, de a legfontosabb a három pont – szögezte le a mester. 

A találkozót eredetileg húsvét vasárnapra írták ki, ám a két klub megegyezett abban, hogy az NB II.-ben szokásos fő játéknap helyett szombaton játsszanak. Ez jól jön a Szparinak, hiszen a nagy utazás után már jövő csütörtökön meccset játszik a Magyar Kupában.

Labdarúgás: NB II., 26. forduló

Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza Spartacus, MTE Sporttelep, szombat, 16.
További mérkőzések: Soroksár–Haladás, Budafok–Bp. Honvéd, Pécs–Kozármisleny, Kazincbarcika–Csákvár, Vasas–BVSC-Zugló, Ajka–Gyirmót, ETO FC Győr–Siófok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában