Magyarország

2012.08.31. 14:31

Novemberben jön ki a Deftones új stúdióalbuma, a Koi No Yokan

Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - A nu metál egyik legfontosabb szereplője, a kaliforniai Deftones november 13-án új lemezzel jelentkezik: a Grammy-díjas csapat hetedik stúdióalbumának címe Koi No Yokan.

Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - A nu metál egyik legfontosabb szereplője, a kaliforniai Deftones november 13-án új lemezzel jelentkezik: a Grammy-díjas csapat hetedik stúdióalbumának címe Koi No Yokan.A Reprise Records kiadónál megjelenő lemez felvételei Los Angelesben zajlottak, ismét Nick Raskulinecz (Alice In Chains, Foo Fighters, Rush) producerrel, aki a 2010-ben megjelent legutóbbi stúdiólemezen, a Diamond Eyes-on is segédkezett - közölte a lemezt Magyarországon forgalmazó Magneoton/Warner pénteken az MTI-vel.

Chino Moreno frontember szerint a Deftones "egyértelműen agresszív zenekar, ugyanakkor van egyfajta buja szépség abban, amit csinálunk".

A csapat 1994-es debütáló lemeze, az Adrenaline és a Billboard-listavezető, Grammy-díjas áttörő album, a White Pony óta sikeresen kombinálja a stílusokat, és hengereli le a világ koncertközönségét fantasztikus bulikkal. A csapat ebben a hónapban együtt koncertezett Észak-Amerikában a System of A Down-nal - óriási sikerrel.

A Deftones eddig kétszer játszott Magyarországon: 2006-ban a Petőfi Csarnokban, tavaly a Sziget fesztiválon. Az 1989-ben alakult zenekarban, amely Sacramento gördeszkás közösségéből nőtt ki, Moreno mellett Frank Delgado (billentyűk, dj), Stephen Carpenter (gitár) és Abe Cunningham (dob) szerepel, a 2008-ban súlyos autóbalesetet szenvedett Chi Cheng basszusgitárost Sergio Vega helyettesíti.

Az együttes nemcsak hat kiváló albumot készített 1995 óta (valamennyi milliós vagy csaknem milliós eladást produkált), hanem számos remek filmzenét is. Ezek közé tartozik a Holló 2.: Angyalok városa, valamint a Mátrix és a Mátrix - Újratöltve egy-egy dala.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!