Nyíregyháza hírei

2015.01.29. 08:39

Bíróság előtt az állatkínzók

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a testvérpárt, akik a súlyosan sérült, több sebből vérző kutyájukat a város szélén magára hagyták.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a testvérpárt, akik a súlyosan sérült, több sebből vérző kutyájukat a város szélén magára hagyták.

A vádirat szerint a testvérpár 2014 októberében vásárolta meg egy hifitoronyért cserébe a négy éves pitbull fajtájú kutyát. A kutya ismeretlen körülmények között több szakított, tépett és harapott sérülést szenvedett el, feltehetően egy vagy több kutyával verekedett.

2015. január 9-én újabb friss sérülések keletkeztek a kutyán, azonban a gazdái az orvosi ellátására nem akartak költeni, ezért úgy döntöttek, hogy magára hagyják. A vérző ebet gépkocsival Nyíregyháza egyik bokortanyájának közelében az út menti fasorban elengedték, ők pedig elhajtottak a helyszínről.

Az arra járók a sokkos állapotban lévő állatot megtalálták, majd értesítették a rendőrséget és a helyi Állatbarát Alapítványt. Az alapítvány közreműködésével a kutya megfelelő ellátást kapott, és jelenleg menhelyen várja új gazdáját. Ellátás hiányában a kutya elpusztult volna.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság egy nap alatt elfogta a két elkövetőt, akiket a Nyíregyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé állatkínzás büntette miatt. A Nyíregyházi Járásbíróság 2015. január 28. napján jogerősen tíz, illetve nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottakat, melynek végrehajtását felfüggesztette.

- Dr. Zsíros Zsolt, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyész -


Nyíregyháza - Samu egy viadal során maradhatott alul, ezért nem tartottak rá igényt. tovább »


Nyíregyháza - A nyíregyházi nyomozók 2015. január 12-én elfogták az állatkínzás bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható testvérpárt. tovább »


Nyíregyháza - Péntek délután lakossági bejelentés futott be az Állatbarát Alapítványhoz: egy sok sebből vérző, frissen verekedtetett kutyát dobtak ki az egyik Nyíregyháza közeli bokortanyán. tovább »

Ezek is érdekelhetik