Nyíregyháza hírei

2015.03.20. 19:50

Visszafizeti a pótbefizetéseket a Lakszöv?

Nyíregyháza - Jó esély van rá, hogy jövőre a küldöttgyűlés elé kerül a pótbefizetések jóváírásának kérdése.

Nyíregyháza - Jó esély van rá, hogy jövőre a küldöttgyűlés elé kerül a pótbefizetések jóváírásának kérdése.

Bizonyára még sokan emlékeznek az alábbi viccre, miszerint: „– Igaz-e a hír, hogy Moszkvában, a Lenin téren Volvókat osztogatnak? – A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Lenin­grádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.”

Hasonló kiigazításra szorul az a városban terjedő szóbeszéd is, miszerint a Nyíregyházi Lakásszövetkezet hamarosan vissza fogja fizetni tagjainak azt a háztartásonként egyszeri 10 ezer forintos „pótdíjat”, amit 2013 nyarán a likviditási helyzetre hivatkozva vetettek ki a mintegy 5200 fős tagság szinte egészére.

Egy neve elhallgatását kérő közös képviselő szerint a Lakszöv – bár a bíróság az idén februárban jogszerűnek és szükségszerűnek ítélte az intézkedést – a közeljövőben jóváírja a pótbefizetéseket a tagság részére, a jó hírt pedig személyesen, a soron következő lakógyűléseken fogja bejelenteni az ügyvezetés.

Kacsa volt, de igaz lehet

– Egyelőre szó sincs ilyesmiről, de nem kizárt, hogy jövőre, ha a lakásszövetkezet likviditása megnyugtató mértékben stabilizálódik, már tárgyalni fogja a küldöttgyűlés a megígért jóváírásokat – reagált megkeresésünkre Siktár Valéria, a Nyíregyházi Lakásszövetkezet főkönyvelője.

Mint mondta: felelős döntést csak a 2014-es mérlegadatok ismeretében lehet hozni. A bírósági ítélet óta tovább javult a pótbefizetési morál, az érintettek 70–75 százaléka már eleget tett a kötelezettségének. A renitensek további felszólításokra és szankciókra számíthatnak.

KM-PI


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!