szon-sportoldal

2013.01.10. 11:19

Ellenfél nélkül maradt az NRK

A Budai XI nem folytatja bajnoki szereplését, így pénteken már nem lép pályára Nyíregyházán.

A Budai XI nem folytatja bajnoki szereplését, így pénteken már nem lép pályára Nyíregyházán.Egyszer volt Budán kutyavásár... Aligha lesz többet. Az NRK-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata elkövette azt a malőrt, hogy elbukta a Budai XI elleni idegenbeli összecsapást – rajta kívül csupán még egy rivális, a Veszprém égett meg a fővárosi egylettel szemben. Nos, a nyírségiek pénteken visszaadhatták volna a kölcsönt a táblázat utolsó előtti, vagyis tizenegyedik helyén helyén veszteglő ellenfélnek, de erre már nincs mód.

Mert nem verték ugyan nagydobra, mindazonáltal a sajnálatos hír a szabolcsi városba is eljutott: a Budai XI kiszállt a további küzdelmekből, nem folytatja a bajnokságot. Miként azt fentebb megpendítettük, mindez azért is érinti érzékenyen az NRK-t, mivel pénteken éppen a süllyesztőbe került a gárdát fogadta volna. Nos, a találkozó „ugrott”...

– Nem lesz pénteken mérkőzés, hivatalos értesítést kapott a klub, hogy a Budai XI visszalépett a bajnoki küzdelmektől – erősítette meg az információt Erdősné Balogh Erika a nyíregyházi csapat kulcsjátékosa, aki egyben a szakosztályvezető posztot is betölti. – Nagyon sajnáljuk, mert még egy csapat halt meg, tűnt el a sportágból. Hogy mi lesz az eddig lejátszott meccsek sorsa, ezzel kapcsolatban még nem kaptuk hivatalos információt.

Bár a történtek ismeretében nem árt óvatosan fogalmazni, egy biztosnak tűnik: legközelebb január 20-án, vasárnap a Palota otthonában lép pályára az NRK. Balázs István negyedik, tehát felettébb előkelő pozícióban táborozó társulatára – ezen kívül – további két mérkőzés vár az alapszakaszban, amelynek végén a legjobb hét csapat, illetve a hozzájuk csatlakozó Gödöllő vívja a felsőházi rájátszást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!