Vihar

2023.03.28. 13:08

Lakhatatlanná vált az épület Demecserben

Sok gondot okozott a hétfői erős szél Demecserben is.

Lakhatatlanná vált a Szent László utcai épület, mert a szél leszaggatta a tetőzetet

Fotó: Benczi Jolán archívuma

Portálunk érdeklődésére Rátkai Sándor, a város polgármestere elmondta, hogy az önkéntes tűzoltók hajnal négyig dolgoztak nagy erőkkel, főleg a  kidőlt fák okoztak problémákat a településen. A Szent László utca 48. szám alatt lévő házhoz pedig a nyíregyházi hivatásos tűzoltók is kivonultak, mert olyan mértékben megrongálta a vihar a tetőszerkezetet, hogy az épület lakhatatlanná vált. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók közös erővel dolgoztak a házon, a lelógó, veszélyt jelentő részeket eltávolították.

– Majdnem az egész tetőt leszaggatta az erős szél, szerencsére személyi sérülés nem történt. A családnak felajánlottunk az orvosi ügyelet mellett egy lakást, de rokonoknál meg tudják oldani a lakhatásukat. Sajnos, a ház rendbetétele hosszabb időt fog igénybe venni – részletezte a polgármester, és hozzátette: – Folyamatosan jönnek kisebb károkról a bejelentések, például cserepek estek le háztetőkről, amit segítünk minél hamarabb visszahelyezni, hogy ne ázzanak be a házak.

 
 

Fotók: Benczi Jolán archívuma

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában