Mátészalka

2023.05.26. 14:11

Lehet, hogy soha nem kerül börtönbe a hős rendőrt halálra szúró budapesti férfi

Forrás: origo.hu

Elkészült az elmeorvosi szakértői vélemény a januárban egy rendőrt több késszúrással halálosan megsebesítő férfiről – tudta meg a Madiner. A férfit továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik, és az is elképzelhető, hogy soha nem kerül börtönbe. A Központi Nyomozó Főügyészségtől a Madiner megtudta, hogy a több a rendőr gyilkossággal gyanúsított férfi továbbra is kényszerintézkedés hatálya alatt áll. És, ahogy fogalmaznak, 
A FOGVATARTÁS HELYE NEM VÁLTOZOTT, ÍGY A FÉRFI NEM BÖRTÖNBEN, HANEM AZ IGAZSÁGÜGYI MEGFIGYELŐ ÉS ELMEGYÓGYÍTÓ INTÉZETBEN VAN.

Az elmúlt hónapok során a bíróság határozata alapján vizsgálták a férfi elmeállapotát. És ez alapján indítványozta az ügyészség a férfi kényszergyógykezelését. 

A bíróság ennek helyt adott.

EZEN INFORMÁCIÓK ALAPJÁN AZ VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ, HOGY A FÉRFI NEM BESZÁMÍTHATÓ.
A büntetőeljárást ezzel együtt le kell folytatni, ha viszont a férfi nem beszámítható, akkor a bíróság felmenti az emberölés vádja alól és elrendelik a tényleges kényszergyógykezelést. Hogy ez meddig tart, azt az orvosok mondják meg.

A GYANÚ SZERINT A FÉRFI JANUÁR 12-ÉN ÉJSZAKA TÖBB RENDŐRT MEGSEBESÍTETT, EGYET PEDIG HALÁLRA SZÚRT.  

A menekülő férfit a rendőrök csak úgy tudták elfogni, hogy lábon lőtték.

Forrás: origó.hu

Kapcsolódó cikkek:

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2023/01/az-eletet-adta-hogy-megfekezze-a-tamadot

https://www.szon.hu/helyi-kek-hirek/2023/03/valahogy-ezt-az-anyai-sziv-megerzi-megtorte-a-csendet-meggyilkolt-rendor-csaladja

https://www.szon.hu/helyi-kek-hirek/2023/02/atverhetetlen-az-a-diagnosztika-amivel-a-rendorgyilkost-vizsgaljak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában