Katasztrófavédelem

2023.07.22. 08:24

Még mindig a károkat számolják fel Nagyecseden

Csütörtök délután jégesővel érkező vihar csapott le Nagyecsedre és a környező településekre. A kárfelszámolás azóta is tart.

Szon.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

A vihar után a katasztrófavédelemhez a legtöbb segélyhívás, bejelentés Nagyecsedről érkezett. A városban több száz épület, elsősorban családi házak tetőszerkezetét rongálta meg a hirtelen lezúduló jégeső. 

Forrás: katasztrófavédelem

Aznap 83 tűzoltó, hivatásos és önkéntes beavatkozók dolgoztak a helyszíneken. Pénteken nagy erőkkel folytatták a munkálatokat, 65 hivatásos és 39 önkéntes, összesen 104 tűzoltó segített elsősorban a veszélyt jelentő, sérült tetőrészeket, cserepeket eltávolítani vagy éppen helyreállítani. A helyszínen és vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság központi épületében továbbra is működnek operatív törzsek, ezek koordinálják a munkálatokat. A vármegyei egységeket a kárfelszámolásokban a kezdetektől segítik hajdú-bihari és borsod-abaúj-zempléni egységek is. Csütörtök délutántól szombat reggel 6 óráig összesen 318 káreseményt számoltak fel a tűzoltók, az esetek 99%-a épületkár volt. Jelenleg több mint 110 káreset van folyamatban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában