Helyi közélet

2011.10.09. 11:20

Óvakodjunk a trükkös tolvajoktól!

Nyíregyháza - „Miskolc környékén élő rokonom meséli, hogy magukat TIGÁZ-dolgozónak kiadó emberek kerestek fel többeket. Ma már minden elképzelhető, ezért sem csodálkozom azon, hogy a hiszékenyeket ilyen módon is becsapják. Szeretném, ha a Kelet-Magyarországban írnának erről, mert nincs messze Borsod, és ide is bármikor átruccanhatnak” – hívta fel szerkesztőségünket Csoma János hűséges előfizetőnk.

Nyíregyháza - „Miskolc környékén élő rokonom meséli, hogy magukat TIGÁZ-dolgozónak kiadó emberek kerestek fel többeket. Ma már minden elképzelhető, ezért sem csodálkozom azon, hogy a hiszékenyeket ilyen módon is becsapják. Szeretném, ha a Kelet-Magyarországban írnának erről, mert nincs messze Borsod, és ide is bármikor átruccanhatnak” – hívta fel szerkesztőségünket Csoma János hűséges előfizetőnk.A TIGÁZ Zrt. illetékesétől megtudtuk: az ismertté vált esetekben, főleg időseket próbálnak megkárosítani a magukat TIGÁZ-szakembereknek kiadó tolvajok. Az elkövetők arra hivatkoznak, hogy a TIGÁZ megbízásából keresik fel az ügyfeleket éves gázkészülék ellenőrzés és szénmonoxid műszer felszerelése céljából. A munkáért előlegben készpénzt is kérnek, illetve hivatalosnak tűnő okmányt is aláíratnak a tulajdonossal, melyben ő egy későbbi fizetésre is kötelezettséget vállal.

Fontos, hogy a TIGÁZ ügyfelei csak olyan embernek nyissanak ajtót, és engedjék társaságunk nevében eljárni, akinek személyazonosságáról és szándékairól meggyőződtek! Ezt elősegítendő, jelen tájékoztató anyagban összeállítottuk, hogy munkatársaink mely ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket, és milyen hivatalos jelzések alapján azonosíthatják őket.

– Munkatársaink és megbízottaink igazoló okmányokkal rendelkeznek, és kérésre ezeket kötelesek felmutatni. Soha, semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére vagy átadására – nyomatékosította az illetékes szakember. – Amennyiben valaki a TIGÁZ nevében kopogtat ügyfelünk ajtaján, de nem tudja, vagy nem akarja igazolni magát, kérjük, ne engedjék be! Amennyiben valaki a TIGÁZ nevében pénzt kér, vagy pénzt szeretne átadni, ne fogadják el, ne engedjék be az illetőt! Ha bármilyen tevékenységünk díjköteles, azt mindig postai úton eljuttatott számla, illetve csekk ellenében kell kiegyenlíteni, amennyiben ügyfelünk az éves leolvasás után visszatérítésre jogosult, az összeget mindig átutalással, vagy postai úton, lakcímre kézbesítve juttatjuk el.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában