Helyi közélet

2015.09.22. 13:16

Nincs eladva a Szentkirályi - partnerre lelt az olaszokban

Nyíregyháza - A portálunkon szeptember 1-én „Noormális?!” címmel megjelent jegyzetre reagált a Szentkirályi ásványvizet is tulajdonló Central European Mineral Water Holding elnöke. Balogh Levente levele tisztába teszi az egyik véleménycikkünkben megjelent – félreérthető sajtóinformáción alapuló – megállapítást.

Nyíregyháza - A portálunkon szeptember 1-én „Noormális?!” címmel megjelent jegyzetre reagált a Szentkirályi ásványvizet is tulajdonló Central European Mineral Water Holding elnöke. Balogh Levente levele tisztába teszi az egyik véleménycikkünkben megjelent – félreérthető sajtóinformáción alapuló – megállapítást.

Fontos kérdést vetett fel Galambos Béla a jegyzetében. A téma fontos, a következtetése viszont téves. A globális felmelegedés következtében fokozódó szárazság, és ennek okán a természetes vízkincsek felértékelődése valóban a következő évtizedek egyik legfontosabb gazdasági, politikai kérdése lesz. Magyarország szerencsés helyzetben van, természetes vízkészletei – beleértve az ásványvizeket – gazdagok. Logikus, hogy minden, a jövő iránt elkötelezett magyarnak vigyáznia, óvnia kell ezt a nemzeti kincset” – írja Balogh Levente, majd hozzáteszi: ők a Szentkirályinál az alapításuk óta ezt teszik.

„A Szentkirályi forrás éves kapacitása 1,5 milliárd liter kiváló minőségű ásványvíz, amely bőven biztosít lehetőséget arra, hogy minél több honfitársunk számára tegyük lehetővé, hogy egészségesebben éljen. Eddig egyetértek a szerzővel, innentől kezdve viszont téves információra alapozva von le rossz következtetést. A cikk állítása szerint nem normális dolog részemről, hogy külföldieknek adtam el a magyar Szentkirályit. Először is szögezzük le: nem adtam el a Szentkirályit. Régóta kapok ajánlatokat nagy multinacionális vállalatoktól, akik csillagászati összegeket kínáltak a Szentkirályiért. Volt olyan tárgyalásom, ahol a partner egy biankó csekket tolt elém azzal, hogy írjak rá egy tetszőleges számot. De ezek az ajánlatok nem érdekeltek. Én nem eladni akartam, hanem partnert kerestem, szakmai befektetőt, akivel tovább építhetjük a céget és a Szentkirályi márkát” – vélekedik Balogh Levente.

Hasonló gondolkodás

„Ezt a partnert találtam meg az olasz Pasquale családban, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak: számunkra az ásványvíz nem pénzforrás, hanem érték, amivel fenntarthatóan kell gazdálkodnunk, őriznünk kell a jövő számára. A közös gondolkodásból nőtt ki a közös vállalatunk, amely a Szentkirályi mellett a Kékkúti Ásványvizet is birtokolja. Ezt egy multitól vettük meg, így a Kékkútinak ismét van magyar tulajdonosa. Ez az új vállalat a közös filozófián túl erős tőkehátteret biztosít ahhoz, hogy a Szentkirályi és a Theodora márkák tovább erősödjenek a magyar piacon, de külföldön is folytathassák hódító útjukat, és öregbítsék hazánk, a páratlan minőségű magyar ásványvizek jó hírét. Mindemellett a közös vállalat közvetlenül háromszáz magyar családnak ad megélhetést” – fogalmaz a Central European Mineral Water Holding elnöke.

KM


Az előrejelzésekből egyértelműen látszik, hogy a klímaváltozás miatt a következő években a világ egyes részein jelentősen csökkenni fog a csapadék mennyisége – hívja fel a világ figyelmét a Földünk legfontosabb megoldandó problémáit kutató amerikai intézet szakértője. Galambos Béla jegyzete. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában