Helyi közélet

2019.03.28. 15:16

Újabb körforgalom épül Nyíregyházán

Nyíregyháza - A közbiztonság volt a központban a csütörtöki nyíregyházi közgyűlésen.

Nyíregyháza - A közbiztonság volt a központban a csütörtöki nyíregyházi közgyűlésen.

– Egymilliárd forintos hazai támogatásban részesült önkormányzatunk. Ebből az összegből megújulhatnak a Bessenyei és Benczúr teret övező utak, járdák, emellett körforgalom épülhet a Hímes, a Vasvári, a Stadion utca és a Kótaji út kereszteződésében. A beruházások 2020 végéig készülnek el – közölte dr. Kovács Ferenc polgármester a csütörtöki közgyűlésen a Krúdy-teremben. Ezúttal a közbiztonság került fókuszba.

– A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a 2018. évre kitűzött szakmai feladatait végrehajtotta, a megyeszékhely közrendjét, közbiztonságát tovább szilárdította – nyomatékosította dr. Illés László r. alezredes, kapitányságvezető, hozzátéve: – Illetékességi területünk 2015-től igazodott a közigazgatás új járási rendszeréhez, ezáltal 1991 négyzetkilométernyi területen tevékenykedünk a mintegy 263 ezer állampolgár biztonságáért, így a lakosságszám alapján a legnagyobb vidéki kapitánysággá fejlődtünk. Az itt megtalálható 11 városban és 45 egyéb településen, összesen 5 járás területén a közrend és a közbiztonság fenntartását, a bűncselekmények felderítését szervezeti struktúránk szerint 10 rendőrőrs és az úgynevezett központi állomány végzi. Kapitányságunk napi szintű, aktív, eredményes kapcsolatot tart fenn az önkormányzatokkal és az együttműködő civil szervezetekkel, polgármesterekkel, települési jegyzőkkel, családvédelmi szolgálatokkal, gyámügyi munkatársakkal, tanyagondnokokkal, erdő-, mező- és halőri szolgálatokkal, az illetékességi területen működő polgárőr egyesületekkel, katasztrófavédelmi kirendeltséggel és a járási hivatalokkal, az ügyészségekkel és a bíróságokkal. A kapitányság vezetése egységes, a különböző szakterületek, őrsök vezetői és a beosztottak között elterjedt szemlélet középpontjában a törvényesség, a jó hangulatú munkavégzés és a magas fokú elhivatottság áll. A kapitányság 441 hivatásos és 46 közalkalmazotti státusszal rendelkezik. A hivatásos státuszok feltöltöttsége 2018-ban egyetlen alkalommal sem csökkent 90 százalék alá. Összességében megállapítható, hogy a Nyíregyházi Rendőrkapitányság 2018-ban is stabil, kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes, de szakmai feladatokban bővelkedő, sikeres esztendőt tudhat maga mögött.

– A legfontosabb célkitűzésünk az volt, hogy a mentő tűzvédelmet folyamatosan fejlesszük, a reagáló képességünket fenntartsuk, ezzel biztosítva a térségünk közbiztonságát – fogalmazott

Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője. Az illetékességi területükön tavaly a beavatkozó egységekhez összesen 1534 jelzés (833 tűzeset, 701 műszaki mentés) érkezett. Toldi András tű. alezredes, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka beszámolójában jelezte, hogy a tűzoltóság működési területére 2018-ban 1034 jelzés érkezett, ebből 727 esetben kellett ténylegesen beavatkozniuk: – Folyamatosan arra törekedtünk, hogy a tevékenységünket a hatályos szabályozásoknak maximálisan megfelelve végezzük el – jegyezte meg.

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója megemlítette, hogy a közbiztonságot általában azonosítják a rendőrséggel, de valójában a katasztrófavédelem és a tűzoltóság is ebbe a körbe tartozik. Elégedetten nyugtázták, hogy a kormánypárti és az ellenzéki hozzászólók is pozitív hangvétellel vélekedtek a tevékenységükről.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában