Koronavírus

2020.03.16. 08:07

Időpontfoglalással intézzék az ügyeiket!

Csak indokolt esetben keressék fel személyesen a hivatalokat!

Korlátozásokat vezetnek be a kormányhivatalokban is

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A kormányablakokban és okmány­irodákban is korlátozásokat vezet be a megyei kormányhivatal. Arra kérik az ügyfeleket, hogy időpontfoglalással menjenek ügyet intézni, e nélkül csak rendkívül indokolt esetben keressék fel személyesen a kormányablakokat. A kormány­ablakok hétfőn nyitják meg az új foglalható időpontokat, így kevesebb olyan ügyfelet tudnak fogadni, akik foglalás nélkül érkeznek. Időpont ügyfélkapuval az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, ügyfélkapu nélkül az 1818 ingyenesen hívható számon foglalható.

Kipostázzák az okmányokat

Az elkészült okmányokat nem kell személyesen átvenni a kormányablakokban, okmány­irodákban, illetve a postán vagy a kézbesítőtől, hanem a postaládába kézbesítik azokat. Fontos információ, hogy a március 12-e után lejáró, a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes. Az okmányok megújítására jelenleg nincs szükség, azokat hazánkban továbbra is használhatják, ám külföldön nem érvényesek. Javasolják, hogy az ügyfélkapuval rendelkezők a magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában