helyközi bérletek

2020.08.26. 09:53

Kiterjesztett érvényesség

December közepéig a lejárt diákigazolvánnyal is lehet tanulóbérletet váltani.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán a Volánbusz öt nappal kiterjeszti a szeptemberi havi és első félhavi helyközi bérletek érvényességét, így ezek már augusztus 27-től érvényesek. Az intézkedés célja a pénztári várakozási idő csökkentése, az utasok színvonalasabb kiszolgálása, valamint az iskolakezdéshez kapcsolódó ügyintézés megkönnyítése. A tanulóbérletek váltásához a társaság december közepéig elfogadja a lejárt diákigazolványokat is, de kéri utasait, hogy lehetőség szerint mielőbb hosszabbítsák meg igazolványaik érvényességét, vagy igényeljenek újat – áll a Volánbusz Zrt. weboldalán.

Online vásárlásra ösztönöznek

A társaság azt kéri, hogy aki teheti, elektronikusan váltsa meg jegyét, bérletét. Augusztus 1-jétől a Volánbusz a teljes árú, az 50%-os és a 90%-os helyközi (távolsági) menetjegyekre, továbbá a menetjegyekhez az applikációkban megvásárolt távolsági kiegészítő jegyekre 5 százalékos kedvezményt biztosít, ezzel is ösztönözve az utasokat az online jegyvásárlásra. Szintén augusztus 1-jétől gyorsabbá és egyszerűbbé vált az alkalmazásokban megváltott menetjegyek, bérletek ellenőrzésének módja is: az autóbuszokon elhelyezett QR-kódot kell az alkalmazással leolvasni, majd a megjelenő mozgóképet az autóbusz-vezetőnek megmutatni.

A tömegközlekedési járatokon kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszk, sál vagy kendő használata.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában