Pócspetri

2021.05.28. 07:00

Felelősség egymásért, szeretet a szülőföldért (videó)

A szerző és az előadó sem gondolta volna, hogy a daluk ilyen nagy karriert fut be, hiszen szerte a nagyvilágban dúdolják és táncolnak rá.

Forrás: Peterfilm

A dél-afrikai Master KG és Nomcembo a Jerusalema címmű dallal már egy éve tarolnak, ami nem véletlen. A siker titka: fülbemászó dallam, magával sodró lendület. A koronavírus-járvány ideje alatt egyre több közösség táncolt erre a dallamra, sz elkészített felvételeket a videómegosztó portálra is feltöltötték, ezzel is kifejezve az összetartozást, a kitartást, a reményt és a szeretetet.

Pócspetri mindig híres volt az összefogásról, így a Jerusalema jó alkalmat teremtett arra, hogy kis nyírségi település lakói ismét megmutassák az összetartozás és az együttműködés erejét. Tamás György polgármester fejéből pattant ki az ötlet, hogy Pócspetri is forgathatna egy kis filmet a táncoló lakosságról. Az ötletet tett követte, s a település vezetőjének szervezésében elkészült a produkció az önkormányzat és intézményeinek dolgozóinak közreműködésével.

Pócspetri polgármestere személyesen is példát mutatott, ugyanis aktív közreműködője a táncos produkciónak. A tudatosan felépített kisfilm nemcsak jó hangulatot varázsol, de a bevágott részletekkel kedvet is teremt a kirándulóknak ahhoz, hogy felkeressék turistaként a községet. A videó zárásában pedig az imitált lüktető szív a szülőföld szeretetét és az egymás iránt érzett felelősséget szimbolizálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában