Mennyei megyei I.

2019.06.01. 19:06

Győzelmével a Nagyecsed a megye egyes bajnok!

Az Ibrány hiába nyert a listavezető Nagyhalász otthonában.

Fotó: Dodó Ferenc

Eljött az igazság pillanata! A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály utolsó fordulójában épp egymás ellen játszott a tabella első négy helyén álló, a bajnoki címre még esélyes gárda. Az NB III.-as licencet csak az Ibrány és a Nyírgyulaj kérte ki a következő szezonra, ám ennek a két együttesnek már nem volt saját kezében a sorsa.

A Nagyecsed nem akart kedvezni a gyulajiaknak, a kezdősípszó után néhány pillanattal már meg is szerezte a vezetést, a hazaiak ráadásul igen korán emberhátrányba is kerültek. A nagyjából ezer szurkoló biztatása mellett rendezett nagyhalászi derbin sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, az Ibrány azonban az első igazán nagy helyzetét ki is használta a 36. percben.

A második játékrészben a Nagyecsed továbbnövelte előnyét, ezzel szinte biztossá vált a bajnoki címe, hiába lőtt az Ibrány is újabb gólt. A piros lap ez utóbbi meccsen sem maradt el, emberelőnyben szépített a Nagyhalász és hajtott is az utolsó percig, de újabb gólra már nem volt képes.

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 30. forduló

Nagyhalász-Ibrány 1-2 (0-2)

Nagyhalász, 1000 néző, v.: Kosztyu (Hegedűs, Piskóczi).

Nagyhalász: Dukát – Simon, Simon, Balogh (Mátrai), Varga, Barzó (Böszörményi), Ladányi, Bartha, Hajzer (Ludánszki), Hudák (Kató), Nagy N., Tóth G. (Gégény). Játékos-edző: Ludánszki István.

Ibrány: Tóth N. – Majoros, Nagy D. (Kiss P.), Csáki, Somogyi (Haburcsák, Gergely), Szabó, Kovács, Jeddi, Somogyi, Farkas, Pócsi. Játékos-edző: Kiss Tamás. Gól: Nagy N., illetve Somogyi, Jeddi. Kiállítva: Kovács (58.).

Ludánszki István: – Megtettünk mindent a győzelemért, ha egy kicsit élelmesebbek vagyunk a kapu előtti kavarodásoknál, akkor fényesebb lehetett volna az érem. Gratulálok Nagyecsed csapatának a bajnoki címhez és köszönöm a csapatom remek egész éves teljesítményét, illetve köszönjük a csapat nevében azt a munkát, amit a klubot körülvevő emberek tettek értünk. Hajra Halász!

Kiss Tamás: – Csak gratulálni tudok a csapatomnak! Úgy gondolom, hogy az elmúlt 11 meccsen, amióta én irányítom a csapatot, nagyon sok mindenben változtunk, leginkább akaratban. Ezen a mérkőzésen az első félidőben nagyon jól futballoztunk, helyzeteket tudtunk kialakítani, megérdemelten szereztük meg a vezetést. A második félidőben a kiállítás rányomta a bélyegét a játékunkra és ebben a helyzetben azt csináltuk, amit kellett: masszívan védekeztünk, kontráztunk, amiből még így is helyzeteket tudtunk kialakítani. Szeretnék gratulálni a Nagyecsednek a bajnoki címhez! Magam és a csapat nevében szeretném megköszönni a szurkolóink, vezetőink, és a város egész éves buzdítását és támogatását!

Nyírgyulaj-Nagyecsed 0-2 (0-1)

Nyírgyulaj, 400 néző, v.: Veres.

Nyírgyulaj: Oláh – Czerula, Nagy B. (Vass O.), Buka, Tóth (Vass I.), Fekete (Oxi), Haburcsák, Mezei (Orosz), Siska, Lovas, Erdei (Kántor). Edző: Lukács Tibor.

Nagyecsed: Sarkadi – Somlyai, Sarkadi G. (Bodogán), Zámbó (Nyíri), Marinas (Erdős), Ascsillán, Homann, Bulyáki, Kóka, Dobor, Nyisztor, Nyíregyházi (Bulyáki). Edző: Ádámszki Róbert.

A vendégek jobban akarták a sikert arattak, a vendégek az első percben kapuba találtak, ráadásul a félórányi játékhoz közeledve emberelőnybe is kerültek. Ez döntőnek bizonyult.

Gól: Marina 2. Kiállítás: Buka (29.).

Lukács Tibor: – Az ecsedi csapat minden tekintetben felül múlt bennünket, gratulálok a bajnoki címükhöz. Mivel a rajt előtt megfogalmazott célunkat nem sikerült elérni, ezért én tudom a kötelességemet. Bízom benn, hogy néhány játékos is megteszi...

Ádámszki Róbert: – Óriási csapatunk van, a sírból is meg tudtunk csinálni, pedig sokan temettek már bennünket. A héten átbeszéltünk mindent és nagyon jó játékkal párosult a siker. Fodor András elnök úrnak köszönjük az éves támogatását és Kovács Lajos polgármester úrnak úgyszintén. Őt ezzel a bajnoki címmel köszöntjük szülinapja alkalmából. És még valami, a lelkes szurkolóink most is buzdítottak bennünket, le a kalappal előttük. Hajrá Ecsed!!

Csenger-Fehérgyarmat 3-4 (1-2)

Csenger, 400 néző, v.: Paráda.

Csenger: Béres – Balogh (Palfi), Péter (Simó), Srjuba (Katona), Pankotai, Csorvási, Mona, Ostváth, Gaál, Stef. Edző: Szilágyi Sándor.

Fehérgyarmat: Jakocska – Orosz Veress, Popovics, Barta (Dascal), Farkas, Antal, Imre (Geletey), Istenes, Nagy Z. (Gál), Kóczé (Lakatos). Edző: Siti Ferenc.

Gól: Pankotai, illetve Nagy 2, Veress, Farkas.

Szilágyi Sándor: – Kaptunk a sorstól egy lehetőséget, sajnos elszalasztottuk, nyert az érettebb, jobb és sajnos azt kell mondanom, hogy a ma motiváltabb gyarmati csapat. Gratulálok a bennmaradásukhoz, viszlát felnőtt labdarúgás minden szinten...

Siti Ferenc: – Végig kézben tartottuk a mérkőzést melynek különös lélektana volt . A csapat megmutatta igazi karakterét, kár, hogy erre az utolsó fordulóig kellett várni.

Mátészalka-Gyulaháza 4-1 (1-0)

Mátészalka, 300 néző, v.: Sándor.

Mátészalka: Somogyi – Lyáh (Makszim), Botos A., Botos D., Szabó, Farkas (Huszti), Magyari, Hevele, Tempfli P., Tempfli I. (Tóth P.), Simonka. Edző: Tempfli Imre.

Gyulaháza: Bandor – Kovács, Tóth (Bökönyi), Bacsó, Kozma, Németh (Tóth D.), Gáti (Lakatos), Horváth, Éles, Csercsa (Savrnoh), Lévai. Edző: Bardi Gábor.

Gól: Lyáh 2, Botos A., Botos D., illetve Tóth D.. A szalkaiak szerettek volna győzelemmel búcsúzni a hazai közönségtől, ez sikerült is, első sorban a második félidei játék alapján.

Dr. Papik Zoltán, szakosztályvezető: – A kezdte görcs után megérdemelt győzelmet arattunk és úgy gondolom, hogy nyugodt nyár vár ránk. Gratulálok a csapatnak az elért eredményhez

Bardi Gábor: – Sajnos már a múlt héten eldőlt a sorsunk, ezért a mai meccsnek már túl sok tétje nem volt. Aminek örülök és amiben látom a jövőt, azok a fiatal játékosok, akik ma bemutatkoztak. Sok örömet fognak szerezni a közeljövőben.

Vásárosnamény-Balkány 3-2 (1-2)

Vásárosnamény, 200 néző, v.: Vitkai.

Vásárosnamény: Kardos – Géci, Nagy D., Illés, Ács, (Danku), Tóth, (Berec), Nagy M., Bancsi, (Szabó), Fehér, Schmidt, Németh. Edző: Dudás Zoltán.

Balkány: Hegyes – Takács, Kiss, Ohár, Potornai, Posta, Csehil, Lakatos, Tóth, Huszár, (Tóth), Oniszyko. Edző: Mirgai László.

Gól: Bancsi, Illés, Berec, illetve Huszár 2. Ifi: elmaradt.

Dudás Zoltán: – Szeretnék gratulálni ifjúsági csapatunk bajnoki címéhez, csapatomnak a hatodik helyezéshez, a Balkánynak a jó játékhoz, Berec Gábornak a kilencvenkettedik percben szerzett győztes góljához és megköszönni mindazoknak, akik előteremtették a feltételeket mindezekre!

Mirgai László: – Tizenegyen érkeztünk erre a mérkőzésre, még a kapusom is kint játszott mezőnyben. Ennek ellenére elhúztunk kettő nullra két szép góllal. Lehet azt mondani, hogy jobban játszottunk az első félidőben mint a hazaiak. A másodikban két szabadrúgás góllal kiegyenlített az ellenfél. Kettő kettőnél megvolt a meccslabda, de nem sikerült belőni. Az ellenfél a hosszabbításban egy szögletből betalált. Azt gondolom nem érdemeltünk vereséget, sőt a meccs nekünk állt de sajnos Vitkai sporttárs a végén megint beleszólt a mérkőzésbe. Gratulálok a Vásárosnaménynak.

Tarpa-Kisvárda Master Good II. 1-1 (0-0)

Tarpa, 250 néző, v.: Lipcsei.

Tarpa: Kanócz (Shosh) – Ricsei, Ködöböcz, Törtei, Rácz, Szilágyi, Illés, (Sütő), Kacsó, Djácsenkó, Petretskyi, (Bartha), Balogh. Edző: Márton István.

Kisvárda Master Good II: Révész – Avetisyan, (Barta), Gyüre, Bálint, (Kolozsi), Lusánszki, Elek, Szőr, Délczeg, Erős, Khimich, Severnyov. (Gulyás). Edző: Nagy Sándor:

Gól: Djácsenkó, illetve Délczeg.

Márton István: – Jó iramú mérkőzésen a vendég csapat valamivel többet birtokolta a labdát. A végére kicsit elfogytunk, de gratulálok azoknak a játékosoknak akik az utolsó meccsig kitartottak és ilyen hozzáállást tanúsítottak. Kiemelném két tizenhat éves játékosunk felnőtt csapatnak való debütálását.

Nagy Sándor: – Továbbra is helyzeteinket nem tudjuk kihasználni ettől függetlenül jó mérkőzésen reális döntetlen.

Tiszavasvári-Tiszakanyár 1-1 (0-0)

Tiszavasvári, 200 néző, v.: Farkas.

Tiszavasvári: Lakatos – Szolyka, Huszti, (Gyurján), Bakos, Bodnár, Lajos, Lakatos, Száraz, (Demkó), Ujj, Bolgár, Bolega. Edző: Nagy István.

Tiszakanyár: Kanyári- Tóth, Bodnár, Varga, Illés, Csák, (Molnár), Nagy, Soós, (Matisz), Jánvári, Rézinger, Dobrai, (Timkó). Edző: Csáki Róbert. Gól: Száraz, illetve Varga. Kiállítva: Ifi: 4-1.

Nagy István: – Jó körülmények között igazságos döntetlen. A bajnokság záró fordulójában nem hoztunk szégyent az egyesületre, mindent megtettünk, hogy szépen búcsúzzunk. A mérkőzés alakulását tekintve, közelebb álltunk a győzelemhez de ez már történelem.

Csáki Róbert: – Az az igazság, hogy nem volt több ember a mérkőzésen, az akarat megvolt de ez átment görcsösségbe. Köszönöm a játékosok egész éves hozzáállását. A vezetőség által kitűzött célt teljesítettük. Úgy gondolom újoncként vállalható a tizedik hely és a megszerzett negyven pont.

Baktalórántháza-Mándok 4-3 (1-0)

Baktalórántháza, 300 néző, v.: Sipos.

Baktalórántháza: Borkó – Balogh, Csordás, Lakatos L., (Nagy), Kozma, Toldi, Ráti, Fábri, Hajdu, (Sitku), Lakatos I., Rakóczi. (Molnár). Edző: Gebri Pál.

Mándok: Csáki – Kohutka, Ari, Baglyos, Dávid, (Bodnár), Szabó, Buda, (Sipos), Pallai, Vezhdel, (Dallos), Ryavoriv, Hegedüs. Edző: Kiss Gábor.

Gól: Lakatos L.2, Toldi, illetve Baglyos, Ari, Szaból. Kiállítva: Hegedüs (34.perc). Ifi: 1-2.

Gebri Pál:- A hazai csapat méltóképpen búcsúztatta a szezont. Nekem van a legnagyobb csapatom.

Kiss Gábor: -

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály

A bajnokság végeredménye

1. Nagyecsed 30 18 6 6 52-32 60

2. Ibrány 30 17 8 5 69-25 59

3. Nagyhalász 30 17 6 7 63-43 57

4. Nyírgyulaj 31 17 6 7 63-43 57

5. Mándok 30 16 6 8 65-39 54

6. Vásárosnamény 30 14 7 9 76-52 49

7. Bl.háza 30 13 4 13 74-61 43

8. Balkány 30 12 5 13 51-56 41

9. Tarpa 30 12 4 14 54-62 40

10. Tiszakanyár 30 11 7 12 52-63 40

11. Kisvárda II. 30 9 10 11 43-40 37

12. Mátészalka 30 9 6 15 3-52 33

13. Fehérgyarmat 30 9 6 15 48-64 33

14. Csenger 30 8 4 18 48-73 28

15. Gyulaháza 30 6 7 17 34-74 25

16. Tiszavasvári 30 4 4 22 37-99 16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában