Nyíregyháza hírei

2013.08.27. 07:28

Felülvizsgálják a pótbefizetést?

Nyíregyháza - Újratárgyalja a májusi küldöttgyűlés napirendi pontjait csütörtökön a Nyíregyházi Lakásszövetkezet.

Nyíregyháza - Újratárgyalja a májusi küldöttgyűlés napirendi pontjait csütörtökön a Nyíregyházi Lakásszövetkezet.A Lakszöv pótbefizetési eljárása kapcsán rendezett július 4-ei Kelet-vita és az 5200 háztartást érintő 10 ezer forintos befizetési kötelezettség vonatkozásában megjelent számtalan cikk is közrejátszhat abban, hogy augusztus 29-én újabb küldöttgyűlést hív össze a Nyíregyházi Lakásszövetkezet a május 30-ai napirendi pontok újbóli megtárgyalása céljából. A meghívó tanúsága szerint a csütörtökön 17.30 órától, Hotel Korona emeleti rendezvénytermében rendezett találkozón valamennyi lakásszövetkezeti tag és nem tag tulajdonos tanácskozási joggal részt vehet.

Visszavonulót fújnak a döntéshozók, és eltekintenek a nagy visszhangot kiváltó pótbefizetéstől? Hogyan alakult a pótdíjfizetési hajlandóság és a szövetkezet gazdasági mutatója június óta? – kerestük meg kérdéseinkkel Szathmáry Imre ügyvezető elnököt.

Ezren már befizették a pénzt

A Nyíregyházi Lakásszövetkezet első embere elmondta: szó sincs, illetve szó sem lehet arról, hogy semmissé nyilvánítsák korábbi, gazdasági kényszer és bölcs belátás szülte döntésüket, hiszen ezzel a szövetkezet halálos ítéletét írnák alá. Az idő közben kialakult helyzet miatt, és a tagoktól érkezett előremutató javaslatok alapján azonban újabb döntések meghozatala vált szükségessé.

– Az élet a küldöttgyűlés májusi döntésének helyességét igazolta: a plusz befizetéseknek hála, az elmúlt 2 hónapban végre megállt a kintlévőségek növekedése (korábban 3 millió forinttal emelkedett havonta). Ez idáig több mint 1000 szövetkezeti tag fizette be az előírt kiegészítést, egyharmaduk egy részletben, a teljes összeget! Ha így folytatódna a tendencia, és a további pótbefizetések révén a következő hónapokban sem nőne a lakásszövetkezet kintlévősége, jóval hamarabb és előnyösebb alkupozícióban tudnék likviditási kölcsönről tárgyalni a bankokkal – mondta az ügyvezető.

Garanciát várnak a hezitálók

– Sokan még kivárnak, a hezitálók garanciát szeretnének kapni arra, amire szóban a Kelet-vitán is ígéretet tettem, nevezetesen, hogy a szövetkezet pénzügyi egyensúlyának helyreállását követően a határidőben befizetett összegeket jóváírjuk, ha úgy tetszik, visszakapják a tagok. Ezt hivatott jogerős határozattal megerősíteni az új küldöttgyűlés.

– Aki augusztus végéig maradéktalanul visszafizeti a fennálló hitelállományát, mentesül a 10 ezer forint pótbefizetés alól – írtuk a júniusi értesítőnkben. Nos, nem kevés háztartás mozgósította anyagi tartalékait, forrásait, így a 10 millió forintot is meghaladta a „végtörlesztések” összege. Igaz, ez törlesztési fedezet, amelyet nem veszélyeztethet a likviditási problémák orvoslása, valamennyit ez is segített.

– A Nyíregyházi Lakásszövetkezet minden tagjának kipostázzuk majd a csütörtöki küldöttgyűlésen született határozatok teljes szövegét – tette hozzá Szathmáry Imre.


Kapcsolódó cikkek

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!